AYDINPOST SPOR SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Ahmet Gümüş, Teknik Direktör Tevfik Ata Tekin, Genel Kaptan Fatih Dereli ve yönetimden bazı isimlerin katıldığı toplantıda Başkan Gümüş, sezon başından beri takının gidişi, taraftarlarla yaşanan olaylar, son Siirtspor maçındaki kavgaya seyirci kalınması ve daha birçok konuya açıklık getirdi. Başkan Gümüş,  “7 maçı geride bıraktık. Belirlediğimiz 14 puanlık hedefin sadece 3 puan gerisindeyiz. Takımız daha yeni bir takım 24 yeni ve 1 eski oyuncularımızdan olmak üzere toplam 25 futbolcumuz Aydınspor 1923 çatısı altındadır. Siirtspor maçı bizim ne ilk ne son mağlubiyetimiz olacaktır. Yöneticiler olarak bunun farkındayız.

 
Aydınspor 1923 taraftarı kadar kalabalık taraftar yok
 
İddia ediyorum ki oynadığımız lig içerisinde, Aydınspor 1923 taraftarı kadar takını destekleyen bir taraftar daha yoktur. Maçlarımızı kalabalık taraftar desteği önünde oynamaktan son derece mutluyuz.  Fakat aldığımız yenilgilerde de takımızın yanında olduklarını taraftardan göstermelerini istiyoruz.
 
Mehter Takımı gibi 1 ileri 2 geri
 
Şunun da bilinmesini istiyoruz ki, her maçta kötü tezahürat yapan bir Aydınspor 1923 taraftarı da olmamalı. Taraftarımız daha maçın başında kötü tezahürata başlarlar ise 90 dakika boyunca varın futbolcuların psikolojilerini sizler düşünün. Bu tür davranışlar devam ettiği sürece Mehter Takımı gibi 1 ileri, 2 geri yapmaktan kurtulamayız.
 
Galibiyet yada mağlubiyet konuşmak yerine futbolcu motive ediyoruz
 
Geride kalan 7 maçta yenilgi yada galibiyet konuşmak yerine oyuncularımızın motivasyonu ile uğraşmaktan yorulduk. 90 dakika bitmeden taraftarımızın, rakip takım güzel bir pas verdiğinde yada gol attığında onları alkışlamalarını ben centilmenlik olarak değerlendirmiyorum. Aydınspor 1923 taraftarı önce kendi takımını daha sonra ise gerekiyorsa rakip takımı alkışlamalı. Taraftarın basına, yönetime, teknik kadroya ve futbolculara yapmış oldukları kötü tezahürata tepki vermiyorsak “suskunluğumuz asaletimizdendir” diyorum” dedi.
 
Başkan Ahmet Gümüş, Siirtspor maçı sonunda yaşanan olaylar, Fadıl Akgündüz ve Tanju Çolak hakkındaki açıklamaları, Aydınlı işadamları, Adnan Menderes Stadyumu yöneticileri, Aydınspor’un maddi durumu ve daha birçok konuya açıklık getirdi. Ahmet Gümüş’ün açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Teknik Direktör Tevfik Ata Tekin, “Futbol bir takım oyunudur, Bir başarı isteniyorsa takımın iskeletinin oluşması gerekiyor. Bizde de bu iskelet anca anca oluşmaya başladı. Birbirini tanımayan 25 futbolcunun bir anda kaynaşması ve uyum sağlaması mümkün değildir. Uyum sürecine ihtiyacımız var. Bizleri bu dönemde anlayışla karşılayan başkanımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Genel Kaptan Fatih Dereli ise, “Yönetim olarak futbolcularımıza alacaklarını verme konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Bu konuda başkanımız Ahmet Gümüş’e çok teşekkür ediyorum. Bu sene 3. Ligte bizim gibi amatörden yükselen Çarşambaspor, Erzurum Belediyespor ve biz varız. Diğer iki takım ligin diplerinde gezerken bizim yükselişimiz hakkındaki yorumu ben kamuoyuna bırakıyorum. Elbette yenilgimiz olacaktır. Futbolcularımız birbirlerine ancak uyum sağlamaya başladılar. Bu tür yenilgilere, olayın bu kısmından bakılmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.