Aydınspor 1923 takımını tanıyana aşk olsun… Sıkıntılı bir hazırlık dönemi… Hazırlık maçlarında istenmeyen skorlar… Lig maçlarında dejavular… Bir maçta müthiş bir skor, ardından kupada başarı. Sonra evde Kastamonuspor’a karşı alınan çok üzücü bir mağlubiyet. Ardından geçmişten gelen alışılmış kriz yönetimi anlayışıyla Bahattin Güneş hocamızla yolların ayrılması. Şahsi kanaatim hocamızla 7-8 hafta devam etmeliydik diye düşünüyorum.(Önemli birtakım teknik veya psikolojik sorunları ayrı tutuyorum…)

Takım yönetimi son yıllarda yaşadığımız hoca değişikliklerinde olduğu gibi önce Göksel hocamızı takımın başına getirdi. Göksel Özdemir hocamız Tevfik ATA TEKİN ve Osman AKTAR hocamız gibi camiamızın önemli teknik adamlarından birisidir. Aydın’ımızda takımımızı çalıştırıp başarıya götürecek en az on hoca daha sayabilirim. Dışardan gelen hocalarımızın başımızın üstünde yeri var. Ancak ilimizde yaşayan hocalarımızdan yararlanırsak bunun hem ilimize hem de hocalarımıza katkı koyacağını düşünüyorum.

Futbol takımları da sosyolojik yapılar gibi değişim, dönüşüm ve normalleşme süreçlerini yaşayarak yol alırlar. Aydınspor 1923 takımımız bu süreçleri ne yazık ki çok iyi yönetemiyor. Sonuç olarak istikrar ve devamlılıkla ilgili sıkıntılar yaşayan, yaşatan ve bizleri üzen enteresan bir takımla karşı karşıyayız. Bu bir yönetim sorunudur. Liderler parayı, personeli ve bilgiyi iyi yönetmeden asla başarılı olamazlar. Başarı sistemle ilgili bir kavramdır. Başarıyı şahıslara endekslersek yanılma ihtimalimiz çok yüksek olur. Ayrıca, sisteminiz yoksa takımınıza değer katan kişiyi kaybettiğinizde başarısızlığın kucağına düşersiniz…

2 Ekim Pazar günü stadyuma takımımızı bir kez daha gözlemleyebilmek adına gittim. Aydınspor 1923 takımı bizim en önemli markalarımızdan birisi. Son iki sezonda yaptığı karşılaşmaların, kupa maçları dahil çoğunu izledim.Kastamonuspor maçında hayal kırıklığına uğradım. Kadim dostum Göksel hocamızın bu sezon ilk maçı. Göksel Hoca’mın takımı maça psikolojik olarak çok iyi hazırladığını belirtmek isterim. Ülkemizde takımları psikolojik açıdan hazırlayan hocalarımızın kısa vadede başarılı olduklarını belirtmek istiyorum. Ancak, uzun vadeli başarılar için sistem, ekip oluşumu ve çok çalışmak lazım…

Aydınspor 1923 takımımız Kırklarelispor maçına neredeyse yeni bir kadroyla çıkmıştı. Maç kadrosunda Kastamonuspor kadrosunda olmayan altı yeni oyuncu vardı. Bu bir teknik adam için çok önemli bir risktir. Göksel hocam risk alarak yeni bir on birle maça başladı. Kalite biliminde ‘’risk almadan büyük başarılara ulaşılmaz’’ der. Bu benim takımım, bu takımı ben yönetiyorum dedi. Oyuncularına da bunu iyi bir dille anlatmış, onları maç öncesi ve maç sırasında sürekli motive etmiş. Ben de bir futbol adamı olarak sizlere şu bilgiyi vermek isterim. İyi antrenörlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi de devre arası futbolculara etkili bilgi sunumlarıdır. Bunu Fatih TERİM hocamız çok iyi yapar.Kırklarelispor maçında Göksel hocamın çok iyi devre arası bilgiler verdiğine inanıyorum…Maçın ikinci yarısında doğru işler yapan takımımız maçta 2-0 öne geçti. Skoru koruyalım derken skor 2-1 oldu. Uzatma dakikalarında skoru 3-1 yapan takımımız hepimizi stadyumdan mutlu bir şekilde uğurladı. En önemlisi takım taraftarıyla yeniden kucaklaştı.

Takımımızı birkaç hafta daha izlemek lazım. Takımımızdaki eksikleri yazmanın zamanı değil diye düşünüyorum. Millî takımımıza ve Aydınspor 1923 takımımıza başarılar diliyorum.