Yörük Ali Efe Tesisleri’nde yapılan antrenmanda siyah beyazlıların başında ilk kez antrenmana çıkan yeni Teknik Patron Daşgün ayağının tozuyla da futbolcularla ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Düz koşu ile başlayan antrenmanda istasyon çalışmaları ile kondisyon yükleyen siyah beyazlılar beşe iki topla oyunundan sonra çift kale taktik idmanı yaptı. Kafasında ilk 11’i şekillendiren Daşgün Tuzla maçında oynatacak olduğu oyuncu grubunu da taktik idmanında kalede Evren defansta Ramazan, Erdi, Devrim, Murat orta sahada Seçkin, Kaan, Mehmet Bektaş, Ali Say ve forvette de Uğur ile Metincan’a şans verdi. 

YARDIMCI ANTRENÖRLER BELLİ OLDU

Teknik Direktör Daşgün’ün göreve gelmesiyle birlikte kaleci antrenörü Bekir Küçükşahal görevine kaldığı yerden devam ederken yeni yardımcı antrenörlerden Düzgün Canpolat da görevine başladı. Ayrıca ilerleyen günlerde Daşgün’ün eski çalıştığı kondisyoner antrenörlerden birisinin önümüzdeki günlerde takıma katılacağı öğrenildi.

“İYİ BİR TAKIMA GELDİM”

Takımın başında ilk antrenmanına çıkan Daşgün takımın temposunu beğendiğini ve iyi olduğunu ifade ederek , “Sıkıntılı bir takıma gelmedim aksine iyi bir takıma geldim. Amaç mevcut olan takımı daha iyi yaparak şehrin beklentisini ve futbolcuların da belirlediği hedef doğrultusunda bu takımı üst lige taşımaya çalışacağız. Takım adına iyi olan görüntüyü üstüne katarak daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Takımın temposu iyi durumda ve bu da inşallah Tuzla maçına da yansır. Son kupa maçında olan arzu ve istek devam eder. İnşallah ikinci yarıya iyi bir giriş yaparız” dedi

“OFANSİF BİR OYUN ANLAYIŞINI DESTEKLİYORUM”

Aydınspor 1923’ün kazanmaktan başka bir şey düşünmediğini kaydeden Daşgün, “Ne oynarsak oynayalım sonunda kazanan bir oyun oynamak hepimizin istediği ve arzusudur. Hücuma dönük bir oyun benim anlayışımda daha geçerli. Sonuç ve skor yapan ofansif bir oyun anlayışını destekleyen bir düşünceye sahibim. Ben orta sahası daha kalabalık ve kuvvetli olması gerektiğini düşünüyorum. ” diye konuştu.

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ”

Aydınspor 1923’ün yarın evinde ağırlayacağı Tuzlaspor ile ilgili olarak da değerlendirme yapan Daşgün sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tuzlaspor 3. Lige çıktığından bu yana belli bir tempo oluşturdu ve onun altına da düşmedi. Hedefi olan bir takım olduğumuz için içerdeki bütün maçları kazanmak zorundayız. üst sıralardaki takımları da kendi sahamızda ağırlayacağımızı baz alırsak avantajlı sayılırız. İlk maçta Tuzla galibiyeti ile başlayıp inşallah iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz”

“DAHA İYİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Takıma yeni katılan oyuncular ile birlikte kendisinin de bir uyum süreci yaşayacağının altını çizen Daşgün, “İnşallah uyum süreci kısa sürede halleder yolumuza tam tempolu devam ederiz. Başarılı olmuş camiaların ve kulüplerin futbolcusu antrenörü, yönetimi ve taraftarı bütün olmuş camialar başarılı olur. Aydın’da taraftarın takımını sonuna kadar desteklediğini biliyor ve her maçta takımlarını yalnız bırakmadıklarının farkındayım. Olumlu ve sonunda kazanılacağına inanılan bir destekle inşallah olması gereken yere doğru hep beraber gideriz. Bu takım bu ligde önemli başarılara imza atmış ve önemli seriler yakalamış bir takımdır. Bu tekrar yapılmayacak bir şey değildir. Takımda iyi bir sinerji ile yeni gelen oyuncularla birlikte ilk yarıya nazaran daha iyi olacağını ve bunu başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR ÜST LİGE ÇIKMAK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”

Hedefsiz yola çıkmanın başarı getirmeyeceğini dikkat çeken ve bu anlamda en azından plaf-offla bir üstle ligi hedeflediklerini kaydeden Daşgün, “Diri olup ve moralimizi yüksek tuttuğumuzda bu liglerde direk çıkmamak için bir engel yok. Her maçta başarı ile birlikte bunu gördükçe daha da güçlenmiş bir takımla var olanın üzerine koyarak bir üst lige çıkabiliriz. Matematiksel anlamda da hiçbir şey bitmiş değil ve hala daha şansımız var. Son oynanan kupa maçında Süper Lig ekibine karşı oyun üstünlüğü bizim takımımızdaydı. Sonuçta sahada galibiyeti kim çok isterse ve bunu skor olarak da yansıtırsa o takım kazanır. Hiçbir zaman hiçbir maçın favori takımı yoktur. Şu an bana göre ligin de yok ve en azından direk olmasa bile play-off’tan bir üst lige çıkmak için çabalayacağız” dedi.

“HANGİ İMKANLARA SAHİPSEK ONLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Takımın tesis anlamındaki şartlarını ve oyuncu durumunu da ele alan Taşgün sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Antrenman sahası nizami değil ve küçük. Bazı oyunlarımızda istediğimizi alamayabiliriz. Sonuçta çok kötü şartlara sahip takımlar da gördük. Biz de hangi imkanlara sahipsek onları değerlendirmeye çalışacağız. Ayrıca transfer sezonun bitmesine daha zaman var. Ben öncelikli olarak takımı görüp ona göre karar vermek istiyorum. Bu anlamda yönetimimiz de eksik mevki ve alınması gereken oyuncu varsa da herşeyi yapmaya hazırlar. Haftaya kadar Tokat maçından önce her şeyin şekilleneceğini düşünüyorum”

20160115aw633415_02.jpg