Çam, ceviz ve ardıç ağaçları arasındaki yaylanın adının Osmanlı İmparatorluğu döneminde Aydın'a atanan Mutasarrıf Paşaların da bu bölgede yazları geçirmeleri nedeniyle aldığı belirtiliyor.
Paşa Yaylası’nda faaliyet gösteren 13 odalı ve 36 yataklı olan otelin işletmeciliğini üstlenen Aydınspor 1923 yönetimi, Paşa Yaylası’nın tatilciler için önemli olduğuna dikkat çekti. Aydın Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunan yöneticiler, Paşa Yaylası'nda yeni çevre düzenlemesi talep etti. Başvuruda Paşa Yaylası Oteli'nin kapasitesinin artırılması ve futbol sahaları yapılarak otelin ve bölgenin spor turizmine açılmasını istedi.
Bu düzenlemenin yapılması halinde Paşa Yaylası'nın yaz ve kış döneminde bölge ve Aydın ekonomisine büyük girdi sağlayacağını kaydeden Aydınspor 1923 Basın Sözcüsü Suat Deniz, “Geçen yıl Ödemiş Gölcük’te kamp yapmıştık. Paşa Yaylası’nın Gölcük Yaylası’ndan hiçbir eksiği yok. Otelin şartları iyileştirdiğinde Aydın’daki profesyonel ve amatör liglerdeki takımlar için uygun bir kamp ortamı oluşacaktır” dedi.