HABERİN VİDEOSUNU İZLEYİN 1

HABERİN VİDEOSUNU İZLEYİN 2

AYDINPOST ÖZEL-Aydın Adnan Menderes Bulvarı'nda son günlerde yoğun olarak eleştirilen bir konuyu Aydınpost Haber Merkezi masaya yatırdı ve sokağa çıkıp esnafla görüştü.
Menderes Bulvarında sürdürülen parkomat çalışmasının yanısıra şimdi de ikinci sıra parklara kısa süreliğine bile olsa izin verilmeyişini eleştiren bulvar esnafı, hem kendilerinin hem de müşterilerini yüksek cezalar ödemek durumunda kaldığını buna bir son verilmesini istediler.
Müşterilerinin işyeri ya da mağaza önüne geldiklerinde iki dakika bile park imkanı tanınmadığını iddia eden Adnan Menderes Bulvarı'ndaki esnaflar, ceza yeme korkusuyla müşterilerinin artık alışverişe gelmekten vazgeçtiklerini, kriz döneminde önemli ölçüde bundan etkilenmeye başladıklarını savunuyor.
Aydın Emniyet Müdürlüğü'nce trafik kanununa dayanarak yürüttüğü çalışmadan dolayı mağdur olduklarını ve Aydın'ın merkezinde istenmeyen görüntülerin oluştuğuna dikkat çeken esnaflar, "Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Olayın bu şekilde yürütülmesi bize olumsuz yansıyor. Dört liralık alışveriş için bile 118 lira ceza ödeyen müşterilerimiz oldu. Sonra müşteriler de bize gelerek şikayette bulunuyor" diye konuştu.
Bulvar esnafı ayrıca, "Bize yardımcı olmalılar aslında. Şu anda Kipa ve Forum Aydın revaçta. Park yeri problemi yok. Ama Adnan Menderes Bulvarındaki esnafın bu konuda fazla bir avantajı söz konusu değil. Bizim özel park alanlarımız yok diye işyerlerini kapatmamız mı gerekiyor. Park yeri sıkıntısı nedeniyle ve şimdi de ceza yeme korkusu yaşayan müşterilerimiz artık gelmez oldu. Haklılar. Sayın Valimizin elimizden tutmasını istiyoruz" dedi.

CEZADA BİZ DE ISRARCI DEĞİLİZ
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, "İkinci sıra park trafiği aksatmaktadır. İki dakika müsaade isteyen, işini o kadar sürede bitirmiyor. Daha uzun park yapıyorlar. örneğin 15 metre ileride boş yer var. Oraya park yapmaya gitmeyip işin kolayına gidenler var. Önce ceza yazmıyoruz zaten, ikaz ediyoruz. Eğer ısrarcı olursa parkta ardından ceza işlemine geçiyoruz. Trafi Kanunu'nda bunu açıkça görebilirler. Ceza kesme hususunda ısrarcı değiliz. Ama sürücülerin empati yapmalarını da istiyoruz" diye konuştu.

BULVAR ESNAFI NE DİYOR?
İlhami Soydal - Arzu Fotoğrafçılık
Yaklaşık 5-6 ay öncesinden bu olay. Gelen müşterilerimizden duyuyoruz. Anonsları duyuyoruz, müşterilerimiz huzursuz, tabi ki insanların canı yanmış daha önce. Bir yada iki dakikalığına dahi olsa izin verilmiyor. Bu tabiki bize de yansıyor. Bizim müşterilerimizden de var ceza almış olanlar. 138 TL'lik bir ceza kesmişler. Yani 2 dakikalığına dahi olsa izin vermiyorlar. Anonslardan çok rahatsız oluyorlar. Rahat rahat alışveriş yapacağı bir ortamda değiller. Ben birkaç memur arkadaşla görüştüm ve bunun Valiliğin emri olduğunu söylediler. Sayın Valimize seslenmek istiyorum. Bulvar için neler yapmamız lazım. Biz yapamıyorsak Belediye Başkanımızın Valimizin bizim elimizden tutması lazım. Ücretli ücretsiz bu otoparkın kaldırılmasını istiyorum. Müşteri düşüşü yaşıyoruz. Herkes huzursuz, müşteriler panik halinde.

Cenan Uzun - Tuana Takı
İnsanların gelip de 5-10 dakikalığına alışverişlerini yapamamusı problem. Buna bir çare bulunması lazım. Ya 10-15 dakika müsade edecekler ya da her 50 metrede bir park yeri olacak ve kısa süreli duracak. Müşterilerimizn hepsi mağdur oluyor. Bu konuya bir çare bulunması lazım.

Metin Barutçu - Menderes İletişim
Yaklaşık 5-6 aydır bu sorun var. Müşterimiz rahat rahat alışverişini yapamıyor. Dükkandan çıkıp arabasının başına gittiğinde trafik polisini karşısında görüyor. Polis memurlarına soruyoruz bu neden böyle diye. Vali'nin emri diyorlar. Vali Bey biraz daha rahat bırakırsa bulvarı daha iyi olacak. Zaten esnafta iş yok.

Fatma Yılmaz - Butik İşletmecisi

İkinci sıra parkta sorun yaşıyoruz. Sadece kendimiz değil, müşterilerimiz de ceza ödemek durumunda kalıyor. Bankada işim oluyor çıkıyorum, geldiğimde yer yok. Sonra hemen ceza. Bu sebepten dolayı ciddi cezalar ödemek durumunda kaldım. Müşterimiz mağazadan poşetini alıp çıkacak ona da müsamma yok. Esnafı bitirmeye çalışıyorlar iyice. Üzülüyoruz.


Ramazan Öncer - Öncerler Ayakkabı
Müşterilerimiz çok rahatsız. İstedikleri gibi alışveriş yapamıyorlar. Polisler de Vali'den emir aldık Emniyet Müdürü'nden emir aldık biz birşey yapamayız diyorlar. Müşterilerimizden ceza alanlar da oldu. Hem işimizden hem de müşteriden oluyoruz. Kendi ürünümüzü dahi indiremiyoruz bulvarda. Bizim müşterilerimiz için 8-10 araçlık bir park yeri yapılmasını istiyoruz.

Turgay Harman - İGS Giyim
Bizim müşterilerimiz mağazaya pantolon ve ya gömleğini almaya geldiğinde hemen 2 dakika sonra cezayı kesiyorlar. Biz de biraz zaman tanıyın dediğimiz de bizi dikkate almıyorlar ve yüzümüze bile bakmıyorlar. Ceza yiyen çok müşterimiz oldu. Biraz daha serbest bıraksalar daha iyi olur. Eski sisteme geri dönülse bizim için daha iyi.

Sedat Savran - Ege İletişim
Burada sıkıntıyı bütün esnaf yaşıyor. Müşteri gelip bir kontör alamıyor. Hemen anons yapıyorlar, fotoğraf çekiyorlar. Müşteriler bu sefer KİPA'ya ya da Forum'a gitmeye başlıyor. Müşteri kaybı yaşıyoruz. Araçla gelen müşteriler artık giremez, duramaz oldular. Yetkililer birkaç dakikanın toleransını göstermeliler.

Ali Ciner - UKİ Giyim
Park problemi bulvarda ciddi bir sorun. Sabah işe geldiğimizde park yeri bulamıyoruz. Hatta bazen işi abartıp karşıdan megafonla ders verircesine bağırıyorlar. Bu sefer insanlar da yazarsan yaz kardeşim diyor. Ama bazen de belirli araç ya da belirli zamanlarda kimse ses çıkartmıyor. Öncelikle otopark sorununun çözülmesi lazım.

Ayhan Akdemir - Marinteks Sorumlusu
Müşterilerimiz mağazaya geldiğinde hiç rahat olamıyorlar. Aniden kabinden çıkıp çok zor durumlara da düşebiliyorlar. Müşteri kaybımız oldukça fazla. Ben uzun süreli otoparkın kaldırılmasını, kısa sistemli otoparkın oluşturulması taraftarıyım. Kendim de dahil olmak üzere, müşterilerimizden de ceza yiyenler oldu.

İnan Şeker - Şeker Çeyiz
Yaklaşık 3-4 aydır emniyet tarafından acayip sıkılaştırma var. Bunun 2-3 dakikası olması gerek. Zor anlar yaşıyoruz. Arabaya ürünlerimizi koyamıyoruz. İki ayağımızı bir pabuca soktular. Biz kötü niyetli insanlar değiliz. Bizim ricamız biraz daha anlayış bekliyoruz. Müşterim bana "4 tane havlu için 118 TL'lik ceza yedim. Sizin yüzünüzden başımı derde soktum" dedi. Ama ben ne yapabilirim, gerçi müşteri de haklı ben de haklıyım.