AYDINPOST HABER SERVİSİ-ADÜ"de Tarih Bölümü, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile birlikte Aydınoğulları Beyliği Uluslar arası sempozyumu düzenliyor.
DEÜ İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker, EÜ Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr Mehmet Başaran, Tarih öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr Günver Güneş, Yrd. Doç. Dr Tanju Demir, Yrd. Doç. Dr Bülent Çelik, Yrd. Doç. Dr Dilşen İnce Erdoğan, Yrd. Doç. Dr Ayten Can Tunalı, Yrd. Doç. Dr Hüseyin Üreten, Sempozyum Sekreteri Araştırma görevlisi Aysun Sarıbey Haykıran"ın hazır bulunduğu toplantıda Türkiye"de ve Dünya"da ilk kez Aydın"da düzenlenecek olan “Aydınoğulları Beyliği” uluslar arası sempozyumu ile ilgili bilgi verildi.
ADÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr Mehmet Başaran"ın yaptığı açıklamaya göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi, Aydın Ticaret Odası"nın da destek verdiği bilimsel toplantı üç gün sürecek toplantıların son gününde Sanat Tarihçi Mükerrem Kürüm"ün rehberliğinde Beylikler Dönemine ait mimari eserlerin bulunduğu yerlere gezi düzenlenecek.
Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih, Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu I Aydınoğulları Beyliği dönemi Türkiye"de ilk kez uluslar arası düzeyde bir bilimsel toplantıyla Aydın"da değerlendirilecek.
4-6 Kasım 2010 tarihlerinde ADÜ Merkez kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşecek sempozyuma David Celetti, Sabine Ladstatter, Gottfried Parrer, Phoeteine Perra gibi yabancı uzmanların yanında İsmail Aka, Tuncer Baykara, Mehmet Ersan, İlhan Erdem, Feridun Emecen, Bozkurt Ersoy, Ethem Ruhi Fığlalı, Cüneyt Kanat, Hakkı Önkal, Mehmet Şeker, Ayşe Üstün, Hüseyin Yaşar gibi Türkiye"den çeşitli üniversitelerden 49 öğretim üyesi bildirileri ile sempozyuma katılacak.
4 Kasım 2010 Perşembe günü saat 8.30"da Atatürk Kongre Merkezinde saygı duruşu, istiklal marşı ve protokol konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum programı daha sonra iki günde gerçekleştirilecek 12 oturum ve sempozyum değerlendirmesiyle tamamlanacak.
ADÜ Kongre Merkezinde düzenlenecek olan sempozyumda, Aydınoğulları Beyliği coğrafyası, tarihi, kültürü ve medeniyeti ile ilgili konular ilk kez uluslararası düzeyde ele alınacak ve tartışılacak Tarih öğretmenleri, tarih meraklıları, tarih araştırmacıları ve Aydın halkı sempozyuma davet edildi.