Aydın Belediyesi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nde gerçekleşen açılışa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, MHP Aydın Miletvekili Recep Taner, Aydın"ın kardeş kenti Bugulma kenti Valisi Nail Mogdiyev, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, sergide eserleri bulunan ressamlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesini Başkan Çerçioğlu ve Jandarma Bölge Komutanı Çetin ile birlikte kesen Vali Coş, açılışın ardından sergiyi gezerek eserler hakkında ressamlardan bilgiler aldı.
Sergideki bazı Atatürk resimlerinin Atatürk"e benzemediği şeklindeki kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Vali Coş, kendisine bu konuyu hatırlatan basın mensubuna dikkati için teşekkür ederek; “Burada sergilenen bütün eserler kendi dalında en iyisi olacak diye bir şey yok. Bu resminin gerçeğine benzemediğini fark eden sanatçı, daha sonraki eserinde bu konuya daha çok özen gösterir. Bütün sanatçılarımızın tek bir amacı vardır. Bu da en iyi eseri ortaya çıkarabilmektir” dedi.
“Biz Atatürk"ün Çocuklarıyız” adlı resim sergisine Azerbaycan, Rusya, İran ve yurdun çeşitli yerlerinden 42 sanatçının katıldığını belirten Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, “Bugün açılışımıza da sergide resimleri bulunan 15 sanatçı bizzat katıldılar. Sergide hazır bulunan sanatçılarımıza katılım belgelerini ve madalyalarını verdik. Katılamayan sanatçılarımıza da posta yoluyla göndereceğiz. Sergide hazır bulunan sanatçılarımıza ve açılışımızı onurlandıran konuklarımıza Aydın Belediyesi adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

42 RESSAM ATATÜRK"Ü RESMETTİ
Aydın"ın düşman işgalinden kurtuluşun 87"inci yıldönümü ve “09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü” etkinlikleri kapsamında Aydın Belediyesi tarafından organize edilen ve yurt genelinden tanınmış 42 ressama ait eserler sergilenecek. Yurdun çeşitli illerinden katılan "Çağdaş Türkiye"nin aydınlık yüzleri olan ressamların hazırladıkları eserler yağlı boya, sulu boya, pastel ve kara kalem çalışmalarından oluşuyor. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk"e ait resimlerin yer alacağı sergi 07-17 Eylül tarihleri arasında 12 gün boyunca sanat severlere açık kalacak.
ADÜ Resim Bölümü Başkanı Şükrü Kara, Belediye Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, Aydın Belediyesi Resim Grubu Öğretmeni Vildan Altınok, ressam Müzeyyen Karabay ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Mehmet Akkaya"dan oluşan 5 kişilik seçici kurul tarafından irdelenen resimlerden 64 adedi sergilenmeye değer bulundu.
İstanbul"da bir çok yerde sergilenen “Biz Atatürk"ün Çocuklarıyız” isimli resim sergisinin katılımcı sanatçıları şu isimlerden oluşuyor: Florans Ahmet, Orhan Akkaplan, Mehmet Akkaya, Emine Alışık, Ruslan Aliyev, Vildan Altınok , Ayşe Arkun, Ayfer Aslanargun, Fethi Atalar, Selda Avcı, Emre Baykal, Ali Caka, Yavuz Deniz, Asuman Dokuzlu, Burak Erim, İsmail Eroğlu, Hülya Ersezgİn, Bahri Genç, Bülent Göncü, Ümit Gönenç, Çiğdem Gözlüklü, Tülay Günaydın, Nihal Güres, Nilüfer İnaltong, Şükrü Kara, Mümin Kartal, Mürüvet Kayabay, Hülya Kırımoğlu, Ayten Köse, Andria Malinovsky, Fatih Matiyar, Nazmi Menteş, Esin Mumcu, Necdet Narlıdere, Şenay Özdemir, Sadık Öztürk, Zeynep Çiğdem Taner, Umut Topçu, Özgen Ulukutlu, Ekber Yeşilyurt, Recep Yıldız, Orhan Zafer.