AYDINPOST HABER SERVİSİ - 15 Temmuz gecesinden bu yana devam eden ‘Demokrasi Nöbetleri’nin Pazar günü İstanbul Merkezli 81 ilde gerçekleştirileceğini belirten Vali Ömer Faruk Koçak, “Bu mitingin sembolik önemi konusunda Demokrasi Şehri ve Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in hemşerilerine bir şey söylemeye gerek duymuyoruz. Ülkemizde demokrasi denince ilk akla gelen şehir Aydın’dır. Şanlı tarihimiz, geçmişten günümüze taşıdığımız ortak değerlerimiz ve birlikteliğimizden aldığımız güçle, din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmadan demokratik haklarına ve geleceğine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza bu mitinge davet ediyoruz” dedi.

u.jpg

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Başkanlığı’nda ADÜ Rektöür Prof. Dr. Cavit Bircan’ın ev sahipliğinde ADÜ Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıd. Albay Halil Şen, AK Parti, CHP ve MHP Aydın il başkanları, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü, Jandarma, sivil toplum örgütü temsilcileri, Aydın Gazeteciler Cemiyeti, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası temsilcileri katıldı.

Büyükşehirden ücretsiz ulaşım” yapılacak mitinge katılımın yüksek olması beklendiği için hava şartları göz önünde tutularak mitingin yapılacağı Pazar günü, Meydan’da gerekli tedbirler alındı. Domokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılacakların sıcaktan etkilenmemesi için herkese güneşlik veya şapka dağıtımının yanı sıra sağlık, su ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ek tedbirler alındı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir olarak 110 otobüsle şehrin her noktasından ücretsiz taşıma hizmeti vereceklerini aynı zamanda miting alanında tüm halka su dağıtımı yapacaklarını kaydetti

“Sadece Türk Bayrağı olacak” Miting alanında hiçbir siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütüne ait afiş flama ve benzeri şeylerin alınmayacağını belirten Demokrasi Platformu, alanda sadece Türk Bayrağı olacağını belirttiler.

“Gazeteciler akredite edilecek”

Olası bir karışıklığın önlenmesi ve güvenlik önlemlerinde herhangi bir aksama olmaması için mitingi takip edecek gazetecilerin de görev yapacakları alan için akredite edileceği belirtildi.

Basın kuruluşları mitingi takip edecek gazetecilerin isim bilgilerini ve görevlilerini 6 Ağustos Cumartesi günü saat 16:00’ya kadar [email protected] adresine mail atarak bildirmeleri istendi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlatılan Demokrasi Nöbetleri’nin 7 Ağustos Pazar günü saat 16:00’dan itibaren başlatılacak olan ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile son bulacağı belirtildi.