AYDINPOST HABER (ÖZEL)/Filiz ÖZDEMİR-Bazı yazarlar ve bilim adamları medyada yer alan tartışma programlarında AKP iktidarında Türk toplumun git gide muhafazakarlaştığını, alışılagelmiş değer yargılarının da değişim ve dönüşüme uğradığını dile getiriyorlar. Peki Türkiye’de yaşanan bu büyük değişim ve dönüşüm Aydın’da nasıl zuhur ediyor? Aydın Halkının değer yargılarının ülke genelinde yaşanan dönüşümden nasıl etkilendiğini ortaya çıkarmak için Aydınlı vatandaşlarla yüz yüze görüşerek mini bir anket yaptık.  Ankete katılanlara “Hayatta en çok değer verdiğiniz üç şey nedir?” “Türkiye’de ve Aydın’da en  güvendiğiniz üç kurum hangileri?” sorularını yönelttik.


 

mustafa-altug.jpg
 
Mustafa Altuğ: En çok değer verdiğim şeyler inançlarım, ailem ve sağlığım. En güvendiğim kurum TSK, Polis Teşkilatı, SGK, Aydın’da en çok güvendiğim kurumlar ise Valilik, Belediye ve Ziraat Bankası.
 
Mehmet Yolaçan: Hayatta en çok değer verdiğim üç şey aile, vatan,bayrak, güvendiğim tek kurum TSK, Aydın’da ise sadece belediyeye güveniyorum.
 
Şahin Yeşildağ: En çok ve tek değer verdiğim şey ailem. Ne Türkiye’de ne de Aydın’da hiçbir kuruma güvenmiyorum.
 
nimet-subasi.jpg
 
Nimet Subaşı: Aile, inançlarım ve para. Türkiye’de hükümete Polis Teşkilatına ve yargıya güveniyorum. Aydın’da valilik, Bim ve Karayolları İl Müdürlüğü’ne güveniyorum. Bu sene Aydın’da güzel yollar yapıldı.
 
 
Gülben Eraslan: Hayatta en çok aileme, ikinci olarak kendime ve daha sonra da işime değer veriyorum. Türkiye’de show tv’ye Adidas’a ve Polis Teşkilatı’na güveniyorum. Aydın’da ise Belediyeye, Valiliğe ve Aytepe tesislerine güveniyorum.
 
Yılmaz Karaca: Hayatta sadece ve sadece paraya değer veriyorum. Türkiye’de en çok güvendiğim kurumlar TSK, Polis teşkilatı ve hükümet, Aydın’da ise Belediyeye, Valiliğe ve Maliyeye güveniyorum.
 
Olcay Şen: Önce aile, sonra sağlık ve sonra da paraya değer veriyorum. Güvendiğim kurumlar Türkiye’de hükümet, yargı, polis teşkilatı Aydın’da ise belediye, karayolları ve valilik.
 
seyfettin-keskin.jpg
 
Seyfettin Keskin: Hayatta en çok aileme, sonra işime sonra da sağlığıma değer veriyorum. Türkiye’de TSK’ya hükümete ve Sağlık Bakanlığına güveniyorum. Aydın’da ise hiçbir kuruma güvenmiyorum.
 
 
Hakan Demirel: Hayatta en çok aileme, sağlığıma ve arkadaşlarıma değer veriyorum. Güvendiğim kurumlar Türkiye’de SGK, yargı ve TSK, Aydın’da ise Anadolu Ajansı, Sanayi Odası ve Belediye.
 
seref-atay.jpg
 
Şeref Atay: Öncelikle sağlığıma, işime ve inançlarıma değer veriyorum. Güvendiğim kurumlar yargı, DSP ve polis teşkilatı. Aydın’da ise Valilik ve SGK’ya güveniyorum.
 
 
ozer-ayvat.jpg
 
Özer Ayvat: Aile, sağlık ve para en çok değer verdiğim şeyler. Türkiye’de polis teşkilatı, TSK ve yargı, Aydın’da ise Valilik, belediye ve AYDEM en çok güvendiğim kurumlar.
 
 
Mehmet Öztürk: Benim için hayattaki en değerli şeyler aile, sağlık ve para, güvendiğim kurumlar TSK, Sözcü gazetesi, Halk Tv, Aydın’da ise Belediye ve Emniyet Müdürlüğü’ne güveniyorum.
 
gurdal-ozdemir.jpg
Gürdal Özdemir: Aile, iş ve sağlık en çok değer verdiğim şeyler. Türkiye genelinde yargıya, polis teşkilatına ve maliye bakanlığına Aydın’da ise belediyeye, Dede lokantasına ve TEB Bankasına güveniyorum.
 
 
bulent-kovaci.jpg
Bülent Kovacı: Hayatta en çok değer verdiğim üç şeyden ilki aile, ikincisi iş, üçüncüsü de para. Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğüne, Fenerbahçe’ye ve hükümete, Aydın’da ise valilik, belediye ve Ancın Koleji’ne güveniyorum.
 
 
Özdemir Düzgün: Sağlık, aile ve iş hayatta en değer verdiğim üç şey. Güvendiğim kurumlar hükümet, polis teşkilatı, yargı, Aydın’da ise Belediye, Aydınspor ve sanat erkek kuaförüne güveniyorum.
 
suleyman-vural.jpg
Süleyman Vural: En çok dürüstlüğe önem veririm. sonra ailem sonra da sağlığım gelir. Türkiye’de güvendiğim kurumlar TSK, Sözcü gazetesi, ve Fenerbahçe, Aydın’da ise belediye dışında güvendiğim kurum yok.
 
 
enver-kocat.jpg
Enver Koçat: Hayat en çok değer verdiğim üç şey, vatan, aile ve sağlık, güvendiğim kurumlar TSK, Galatasaray ve Kızılay, Aydın’da ise güvendiğim tek kurum belediye.
 
 
 
 
Adnan Coşkun: Aile, para ve sağlık en değerli şeyler bana göre. Güvendiğim kurumlar ise Türkiye’de yargı, ziraat bankası, TSK, Aydın’da ise Belediye, Valilik ve Ziraat Odası.
 
kadri-bozkurt.jpg
Kadri Bozkurt: Hayatta en değerli şeyler bana göre aile, dürüstlük ve sağlık. En çok güvendiğim kurumlar MHP, Milli Savunma Bakanlığı, TSK, Aydın’da ise Ticaret Odası, Belediye ve Türk Kadınlar Birliği.
 
 
Mustafa Arpa: En değer verdiğim üç şey aile, sigara ve iş, güvendiğim kurumlar Diyanet İşleri Başkanlığı, MHP ve Eskişehirspor, Aydın’da ise İl Jandarma Komutanlığı ve Türk Kadınlar Birliği.
 
Kemal Yangın: En çok inançlarıma, aileme ve kendime değer veririm. Türkiye’de güvendiğim kurumlar hükümet, Fenerbahçe ve polis teşkilatı, Aydın’da valilik, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne güveniyorum. 
 
Cafer Topçu: Hayatta en çok değer verdiğim şeyler ailem, sağlığım ve işim. Ne Türkiye’de ne de Aydın’da hiçbir kuruma güvenmiyorum.
 
hasan-huseyin-demirdibek.jpg
Hasan Hüseyin Demirdibek: Hayatta en çok aileme, sonra kendime, sonra da atlara değer veriyorum. Güvendiğim kurumlar, CHP, güneş gazetesi ve Beşiktaş, Aydın’da ise Belediye, Devlet Hastanesi ve Ziraat Bankası.
 
 
Baki Şengel: Benim için hayattaki en değerli üç şey; huzur, aile ve sağlık. Türkiye genelinde güvendiğim  hiçbir kurum yok. Aydın’da ERKA inşaat, Valilik ve Ziraat Odası’na güveniyorum.
 
mustafa-topal.jpg
Mustafa Topal: Hayatta en çok değer verdiğim üç şey aile, sağlık ve iş. Türkiye genelinde güvendiğim kurumlar SGK, Galatasaray, polis teşkilatı, Aydın’da ise Belediye, valilik ve Yörük Ali Efe Derneği.
 
 
osman-kuzgun.jpg
Osman Kuzgun: Öncelikle aile, sonra vatan, sonra da inançlarım hayatta en çok değer verdiğim üç şey. Güvendiğim kurumlar ise Türkiye’de hükümet, TSK ve polis teşkilatı, Aydın’da ise Belediye, Valilik ve  Anemon Otel.
 
 
 
TSK HALA GÜVENİLİR BİR KURUM
 
Yaptığımız mini anketin sonuçlarına göre Aydın halkının en çok değer verdiği üç şey arasında aile, sağlık ve para öne çıkıyor. Bunun yanında Aydınlılar için TSK hala en güvenilir kurumlardan biri olurken anketin en ilginç sonuçlarından biri ise ankete katılan vatandaşlardan pek çoğunun  en güvendikleri kurumlar  olarak hem TSK’yı hem hükümeti hem de polis teşkilatını  göstermeleri oldu.