AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Aydınlılara uygulama hakkında ne düşündüklerini sorduk...

serdar-demir.jpgSerdar Demir (Bilgisayarcı): Fiyatı daha uygun oalcağı için Kemer, Girne Mahallesi, Çeştepe gibi yoksul kesimin yoğun olarak yaşadığı yerlerde vatandaşlar açısından iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü  günde on ekmek alan aileler var. 75 kuruştan günde 7.50 TL demek. Ama bence belediyenin işi zor. Çünkü örneğin Atatürk bulvarı gibi yerlerde halk ekmek rağbet görmeyecektir. 
 
 
 
huseyin-basaran.jpgHüseyin Başaran (Camcı): Fiyatı daha ucuz olacaksa vatandaşlar için faydalı olur. Ben Efekent’te oturuyorum. Daha sağlıklı ve ucuz ekmek ihtiyacı olanlar için güzel  bir şey. Ben günde bir ekmek alıyorum ama kalabalık aileler var.  Özellikle yoksul kesim için iyi olacak diye düşünüyorum.
 
 
 
 
yasin-kilic.jpgYasin Kılıç(İşçi): Halk ekmek uygulaması fırınları olumsuz etkileyecek ama bizim gibi günde 10 ekmek alan aileler için iyi olacaktır. Günde 7.50 TL yani ayda 225 Tl sadece ekmek masrafımız oluyor. Ekmeği daha ucuza almak bütçemize az da olsa katkı sağlayacaktır. 
 
 
 
mehmet-derici.jpgMehmet Derici (Terzi): Halk Ekmek uygulaması sayesinde özellikle yoksul vatandaşlar hem daha ucuz hem de daha hijyeni ekmek alabiliyorlar.  Bence geç bile kalındı. Ben Cumhuriyet Mahallesi’nde oturuyorum ve günde bir ekmek  alıyorum ama günde 10 ekmek alan aileler var. 
 
 
 
 
ahmet-cakir.jpgAhmet Çakır (Öğrenci): Yedi Eylül Mahallesi’nde oturuyorum ve günde 6 ekmek alıyorum. Ekmek alırken yakın olan yeri tercih ediyorum. Yani Halk ekmeğin satıldığı büfe uzakta olursa yakındaki yeri tercih ederim. Alışveriş alışkanlığımı değiştirmem ama özellikle yoksul kesim için faydalı olur diye düşünüyorum.
 
 
 
 
idris-kitir.jpgİdris Kıtır (Esnaf): Efeler Mahallesi’nde oturuyorum ve günde bir trabzon ekmeği alıyorum. Yüzde  100 buğday unundan yapıldığı için onu tercih ediyorum. Bizim için hijyen ve sağlık öncelikli. Daha sağlıklı olacaksa halk ekmeği tercih ederiz. Ama özellikle yoksul kesim için iyi olur diye düşünüyorum.
 
 
 
 
cezmi-kartal.jpgCezmi Kartal (Emekli): Bence geç bile kalındı. Halk Ekmek uygulaması birçok yerde var. Çok iyi oalcağını düşünüyorum. Günde on ekmek alan aileler var. Kemer, Ata Mahallesi gibi yoksul kesimlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde çok faydalı olacaktır. Ben kişisel olarak belediyenin lehine olaaksa evime uzak bile olsa halk ekmek büfesinden almayı tercih ederim. 
 
 
 
serdar-ozturk.jpgSerdar Öztürk (İşsiz): Yedi Eylül Mahallesi’nde oturuyorum ve yalnız yaşıyorum. Günde bir ekmek alsam da evde köpek beslediğim için bazı günler ona ekmek aldığım bile oluyor. Bence halk ekmek uygulaması faydalı olur ama bu ekmeği satan büfeler, bakkallardan uzak olmalı. Çünkü bakkalları olumsuz etkileyecektir. Ayrıca istihdam sağlayacağı için de faydalı olacak. 
 
 
omer-caglar-surer.jpgÖmer Çağlar Sürer (Esnaf): Ata Mahallesi’nde oturuyorum ve günde ekmek alıyorum.  Ben şahsen belediye tarafından imal edildiği için halk ekmeğin hijyenik durumundan daha emin olurum. Ayrıca fiyatı da daha cazip olacak. Arada  10 kuruş bile fark olsa halk ekmeği tercih ederim. Bu uygulamanın  bakkaları çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum. 
 
 
 
Hülya Erdoğan(Ev hanımı): Girne Mahallesi’nde oturuyorum ve günde bir ekmek alıyorum.  Bu nedenle fiyatı çok önemli değil benim için fakat  lezzetli ve sağlıklı olduktan sonra halk ekmeği tercih ederim.
 
Konuyla ilgili görüşünü sormak üzere ulaştığımız Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Aktaş ise “İnşallah hayırlısı olur” demekle yetindi.