Türkiye’yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına ve fiber teknolojisine kavuşturan Türk Telekom, evler ve binalara kadar fiber hizmetini tüm müşterilerin ve internet servis sağlayıcıların kullanımına sunuyor. Türk Telekom ile fiber hizmeti 81 ilde aynı anda başlıyor.
Türk Telekom, Türkiye’nin teknoloji ve iletişim alt yapısında yeni sayfalar açacak bir gelişme olan fiber teknolojisini 81 ilde internet servis sağlayıcılarının hizmetine sunduğunu, Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Operasyon Başkanı Memet Atalay ve Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan’ın katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıyla duyurdu.
Toplantıda konuşan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, ”Türk Telekom olarak 2012 yılını genişbant alanında pazara yepyeni ürünler ve teknolojiler sunacağımız bir yıl olarak planladık. İnternet kullanımının yaygınlaşmasında büyük rol oynayacak ve genişbant pazarını genişletmeyi hedefleyen Lokum hizmetimizin ardından bugün de Türkiye’nin her köşesindeki fiber özlemini özlemini bitiriyor ve 81 ilde haneye fiber hizmetimizi başlatıyoruz.” dedi. ADSL hizmetinin sunulmasıyla yaşanılan değişimden söz eden Bozkurt “Bugün yine böylesine güçlü bir değişimin fitilini ateşlemek için buradayız. Değişmeyen bir Türk Telekom geleneği olan Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştırmak misyonumuzla 81 ilde fiber dönüşümünü gerçekleştirerek tüm Türkiye’yi gerçek ve yaygın fiber teknolojisiyle tanıştırıyoruz” diye konuştu.
Türk Telekom fiber erişim networkünde çalışanları uzun mesafe maraton koşucularına benzeten Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay “2011 yılında saatte 9 km fiber döşemişiz. Saatte 1.500 haneyi fiber kapsamına almışız. Biz burada toplantıda iken bile Türk Telekom fiber ordusu müşterilerimizi istedikleri hıza kavuşturmak için ülkenin dört bir yanında kazı yapıyor, fiber optik alt yapıyı kurup sorunsuz biçimde hizmete sunuyor” dedi.
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan “Fiber internet altyapısının bulunduğu lokasyonlarda ADSL müşterilerimiz talep ettikleri fiber internet paketine geçiş yapabilecek ve geçiş ücreti ödemeyecek. Mevcut müşterilerin ADSL paketi için ödedikleri ücrette değişiklik olmadan yüksek hızlı fiber internet paketlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. İnternet servis sağlayıcılarının mevcut müşterileri kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden daha yüksek hızlı fiber internet paketlerine geçiş yapabilecek. Birkaç ili değil tüm Türkiye’yi fiber internet teknolojisiyle tanıştıracağız” şeklinde konuştu.