Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün bütün bölgelerin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, iç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in kıyı kesimi ile Sakarya ve Hatay çevrelerinde kuvvetli şekilde 21 - 50 kg/metrekare olacağı tahmin ediliyor.

Bu yağışlı sisteme ilave olarak Cumartesi günü ülkemizin Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı ve soğuk bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında yurdun tamamında yağış bekleniyor.

Rüzgarın Cumartesi günü yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda gelecek yağışlı sistem ile birlikte pazar günü yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir şekilde 6 ila 10 derece olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış, ani sıcaklık düşüşü, yüksek kesimlerdeki kar yağışları ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg