Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün gerçekleştirilen Adnan Menderes Çine Barajı ve HES açılışına yoğun ilgi gösteren Aydınlılar büyük bir izdihama neden oldu.
Yüklenici firmanın sağladığı imkanlarla Aydın merkez, ilçe ve köylerinden yaklaşık 3 bin araç Çine Barajı"nın açılış anına tanık olmak isteyen Aydınlıları tören alanına taşıdı. Açılışa ilgi beklenenden fazla olunca tören alanı ve planlanan otoparklar yetersiz kaldı. Tören alanına giremeyen kalabalık açılış ve Başbakan Erdoğan"ın konuşmasını dağlardan izledi.
Başbakan"ın helikopteriyle tören alanına geldiği sırada baraj şantiyesinden içeri alınmayan araçlardaki vatandaşların yaklaşık 7-8 kilometrelik yolu yürüyerek geldiğini fark eden Başbakan Erdoğan, yere inmeden yollarda yürüyen vatandaşların üzerinde helikopteriyle turlayıp inişini geciktirdi.Helikopterden indikten sonra tören alanındaki protokolün bulunduğu alana yönelmeden önce halkın bulunduğu alana yönelen Erdoğan, vatandaşlarla sohbette etti.
“DOMANİÇ"İ HATIRLADIM”
Çine Barajı açılışını görmek için Muğla-Aydın karayolundan barajın bulunduğu alana kadar olan alanda oluşan 7-8 kilometrelik araç ve insan kuyruğunun kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Başbakan Erdoğan, 7-8 kilometrelik yolu yürüyerek gelen vatandaşlara teşekkür ederek, “Bugün helikopterle intikal ederken, yaklaşık 7-8, 10 kilometre yolu yürüyerek gelen vatandaşlarımı gördüm, acaba benim bu vatandaşlarım, bu tatil gününde 7-8 kilometrelik yolu yaya yürüyerek neden geliyorlar? Halbuki eğlenebilirlerdi, bir yerlerde gönül eğlendirebilirlerdi ama benim aklıma ne geldi biliyor musunuz? Yanımdaki bakan arkadaşlarıma da söyledim, bana Osmanlı'nın Domaniç'ten çıkışını hatırlattı” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Sadık Atay"da dünkü kalabalığın referandum öncesindeki toplu açılış törenin 2-3 katı olduğunu açıklarken Aydınlılara teşekkür edip, Aydınlıların ilk defa bir hizmeti böylesine sahip çıktığını belirtti. Atay"da törendeki kalabalığın hat safhada olduğunu belirterek, “Allah Aydınlılardan razı olsun. İlk defa Aydınlılar bir hizmeti böylesine sahip çıktılar. Hizmetin büyüklüğünü gören, önemini idrak eden Aydınlılar tören alanına akın etti. Başbakanımızın bile teveccühünü kazanan bu sahiplenme gerçekten de Aydınlılara yakışmıştır. Biz bundan dolayı gururluyuz. Dün o meydan da referandum öncesi İstasyon Meydanı"nda gerçekleştirilen toplu açılışın 2-3 katı insan vardı. Alana giren insan 30 bin kişiydi. Daha alana giremeyen bir sürü araç ve insan dağlardan açılışı izledi” dedi.
Aydın merkez, ilçeler ve köylerde yaşayan vatandaşların Çine Barajı açılışını görebilmesi için yüklenici firma tarafından servislerin kaldırıldığını anımsatan Atay, kendilerinin de AK Parti"lilerin bu önemli anı şahitlik etmeleri için SMS göndererek davette bulunduklarını kaydetti.
Güvenlik güçlerinin kayıtlarına göre dün tören alanına 2 bin 347 aracın giriş yaptığı öğrenilirken, baraj şantiyesi dışında kalan araçların sayısının da binlere yakın olduğu kaydedildi.