Vatandaşlar, "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Darbelere karşı omuz omuza" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan tören, meydanda kurulan dev ekranlardan 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin videoların sunumu ve öğrencilerin şiir dinletisi ile sürdü.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, şehitlerin ölümsüz olduğunu belirterek "Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak, minarelerimizden ezanlar 5 vakit okunmaya devam ediyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlarımıza borçluyuz." dedi.

Türk milletinin FETÖ'nün darbe girişimini bertaraf ederek kutlu bir zafere dönüştürdüğüne dikkati çeken Köşger, 15 Temmuz'u tarihe yazılmış şanlı bir demokrasi olarak niteledi.

fotogaleri-001.gifTörene AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutan Vekili Albay Süleyman Gürüz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA