Fotoğraf, ışık demek. Işık, aydınlık, dünyayı görmek ve hissetmek demek. Işığın peşinden koşan çocuklar, sislenmemiş, buğulanmamış ve perdelenmemiş gözleriyle bize dünyamızı en aydınlık haliyle aktarıyorlar. PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nin gerçekleştirdiği Çocuklar ve Gençler İçin Fotoğraf Okulu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ‘Işığın Peşindeki Çocuklar’ adlı sergi, bunun kanıtı. 
 
12-16 yaş grubuna göre özel hazırlanan eğitim programlarıyla fotoğraf sanatıyla tanışan çocuklar, seminerler sonucunda edindikleri teoriyi pratikle birleştirdi. Toplam 23 fotoğrafın yer aldığı sergi, 30 Haziran’a kadar pazar hariç haftanın altı günü 09.00-18.00 saatlerinde merkezin Kadıköy’deki binasında görülebilir. 
 
Onlar nasıl görüyor? 
Sergide Türkiye ve insan manzaraları, doğa ve yaşam temaları üzerine çocukların gözünden kareler yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümü mezunu Mesude Bülbül eğitmenliğinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı grupla gerçekleşen eğitimlerde çocuklar Dijital Fotoğrafçılık, Makine ve Lensler, Pozlama, Enstantane ve Diyafram, Fotoğraf Çekiminde Işık, Fotoğraf Makinesinin Özel Fonksiyonları, Doğru Kompozisyon ve Çekim Teknikleri konularında dersler almış. Üç ayrı uygulama gezisinin de içinde bulunduğu eğitimlerde fotoğraf aracılığıyla dünyaya bakışlarını kaydeden çocuklar, bu sanatı bir ifade aracı olarak kullanmışlar. 
 
Eğitmen Bülbül, iki yıldır aralıklarla gerçekleştirdikleri Çocuklar ve Gençler İçin Fotoğraf Okulu’nda ikinci sergiyi açtıklarını belirtiyor. Eğitimler kapsamında özgür bakışı hedeflediklerini anlatan Bülbül, yaz döneminde kısa soluklu atölyeler düzenleyeceklerini ve bu sayede çocukların dünyaya bakışlarını geliştirmeyi planladıklarını söylüyor. 
Adres: Bahariye Cad. Kuzu Kestanesi Sok. No: 16 Kadıköy Tel: 0216 418 19 76