Acı haberi alan Şenyiğit’in ailesi gözyaşlarına boğulurken, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Yusuf Şenyiğit gözyaşları arasında köyünde toprağa verildi.
Edinilen bilgiye göre Aydın Lisesi’nde mezun olduktan sonra Üniversite sınavlarında Sakarya Üniversitesi’ni kazanan Yusuf Şenyiğit, okulunun bulunduğu Sakarya’yı memleket edinip yaz kış burada yaşamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde okulu tatile girdikten sonra, ailesine yük olmadan okul harçlığını kazanmak için Sakarya’da faaliyet gösteren bir turizm firmasında muavin olarak çalışmaya başlayan Yusuf Şenyiğit, dün sabah saatlerinde Sakarya’dan aldıkları yolcuları Marmaris’e ulaştırdıktan sonra mürettebat ile istirahata çekildiler. İddiaya göre otobüsün sefer saati geldiğinde diğer mürettebat Yusuf Şenyiğit otobüse gelmeyince yolcuları alıp sefere devam etti.
Akşam saatlerinde denizde bir ceset gören çevre sakinleri durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Denizden çıkarılan cesedin 20 yaşındaki Yusuf Şenyiğit’e ait olduğu belirlendi. Sakarya Üniversitesi Turizm Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olan Yusuf Şenyiğit’in 3 arkadaşı ile birlikte ev tutup okul sezonunda okudukları, tatillerde çalışarak okul harçlıklarını çıkarmaya çalıştıkları öğrenildi. Hem dilini geliştirmek hem de para kazanıp ailesine yük olmadan okumak için bir seyahat firmasında çalışan üniversite öğrencisi Yusuf Şenyiğit’in cenazesi öğlen saatlerinde memleketi Aydın’ın Kızılcaköy’üne getirilerek burada gözyaşları arasında toprağa verildi.
İzine gelmesini beklediği oğlunun tabutu ile karşılaşan Anne Nuran ve Baba Ahmet Şenyiğit’in ağıtları yürekleri dağladı.
Yusuf Şenyiğit’in sosyal paylaşım sitesinde yazdığı “Ayrılık dönüşü olmayan bir nehir. Yalnızlık yıkılmış bomboş bir şehir. Kaç sevda kül oldu böyle kim bilir…” şeklindeki mesajı ise dikkat çekti. 


aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120716aw000316_01.jpg