Ülkücü İşçiler Derneği Genel Merkezinin Ankara- Balgat’ ta ki MHP Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu’nda düzenlenen ve konuşmacı olarak MHP Afyon Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Parsak’ ın katıldığı Ülkücü İşçiler Derneği İl ve İlçe Başkanları Referandum Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 Aydın Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Mesut Gümüş ile birlikte Nazilli, Köşk, İncirliova ve Kuşadası İlçe Başkanları da katılım sağladılar. Ülkücü İşçiler toplantı öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Kurucusu Alparslan Türkeş’ in Ankara Beştepe’deki kabristanlığında buluşarak dualar ederek Kuran-ı Kerim okudular daha sonrasında ise MHP Genel Merkezine geçtiler.

Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında MHP Afyon Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Parsak İl Başkanlarına referandum ve Anayasa hakkında derinlemesine bilgiler verdi. Parsak konuşmasında CHP seçmenin kafasını karıştırdığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti;

Geçtiğimiz günlerde CHP, Anayasa Mahkemesine (AYM) gitmeyeceğini söyledi. Şimdi soruyorum, eğer Anayasa'ya aykırılık var idiyse bu konuyu AYM 'ye taşıyabilecek yegane siyasi parti CHP. Bu meselenin AYM 'ye taşınması, CHP bakımından sadece hak ve yetki değil, aynı zamanda sadece onun üzerinde bulunan bir sorumluluk. CHP dışında hiç kimse bu Meclis aritmetiği içerisinde meseleyi AYM 'ye taşıyamaz. Öyleyse niye AYM 'ye gitmediniz?"

Doğru olanın CHP'nin AYM 'ye gitmemesi olduğunun altını çizen Parsak, değişikliğin sadece şekil yönüyle AYM 'ye götürülebileceğine, Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla götürülemeyeceğine dikkati çekti. Parsak, "AYM'ye gidilmemiş olması doğrudur. Ama aylardır 'Anayasa'ya aykırılık var' diye Türk milletinin kafasının karıştırılmaya çalışılması yanlıştır." dedi.

Toplantı sonrasında Aydın Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Sayın Mesut GÜMÜŞ ve İlçe Başkanları TBMM’ ne giderek Aydın MHP Milletvekili Deniz Depboylu’yu makamında ziyaret ettiler. Aydın ilimizin ve işçi emekçi çalışanların sorunları üzerinde uzun süre istişarede bulundular.

20170314_125210.jpg

20170314_125142.jpg