Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası, bu yıl ilke başlattığı bir uygulama ile üyesi olan şoför esnafını ücretsiz olarak eşleriyle birlikte hata sonu tatiline gönderilecek. Türkiye Şoförler Federasyonunun Didim"de bulunan sosyal tesislerinde yapılacak iki kişilik hafta sonu tatili imkanından bu yıl sadece taksiciler faydalanabilecek. Her yıl değişik bir gruba sunulacak olan tatilin tüm masrafları, oda tarafından karşılanacak. 31 Ekim 2008 tarihine kadar dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek olan tatilin, Bu yılın ilk tatil talihlileri olan iki şoför, ilk talihlileri çekilişle belirlendi. tatil çeklerini Aydın Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal"ın elinden aldı.
Oda üyelerini motive etmek, stres atmalarını sağlamak ve aileleri ile birlikte zaman geçirmeleri amacıyla bu etkinliği hazırladıklarını açıklayan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal, oda üyelerini 2 günlük Didim tatiline göndereceklerini söyledi. Bu sayede günlük hayatta yoğun bir stres altında çalışan şoförlere güzel bir jest yapmak istediklerini belirten Tuncal, “Öncelikli olarak taksici olan üyelerimizi tatile göndermeyi planlıyoruz. Yaklaşık bin 40 civarında kayıtlı üyemiz var. Önümüzdeki haftadan itibaren her hafta sonu 2 aileyi göndereceğiz, Ekim ayı sonuna kadar da göndermeye devam edeceğiz. Bu tatil jesti, yönetim de olduğumuz sürece devam edecek. Kayıtlı üyelerimiz bize "her zaman biz aidat ödüyoruz siz ne yapıyorsunuz" diyorlardı. Bizim oda olarak görevlerimiz; şoförlerimizin bürokratik işlemlerini takip etmek, kayıtlarını tutmak ve bilgi kayıtlarını güncellemek. Üyelerimiz görevleri ise aidatlarını düzenli ödemek ve bilgi değişikliklerini odamıza bildirmek. Biz de şoförlerimize ödedikleri aidatları hizmetlerimiz dışında üyelere farklı bir yoldan geri döndürmek için tatile gönderme kararını aldık. Üyelerimiz hizmetlerini aksatmamak için pek tatile gidemiyor. Hem morallerini yüksek tutmak hem de aileleri ile birlikte zaman geçirmeleri şoförlerimizin motive olmasını sağlayacak. Meslektaşlarımız Türkiye Şoförler Federasyonu Didim Eğitim ve Dinlenme Tesisleri"nde gönüllerince bir hafta son tatili geçirecekler” dedi.

KUŞADASI"NDAKİ SOFÖR CİNAYETİ BİZİ ÜZDÜ
Geçtğimiz yıllarda oda üyelerinin çocuklarına yönelik olarak Didim"da tatil kampı ve Çanakkale turları düzenlediklerini hatırlatan Tuncal, bu yılda karne hediyesi olarak başarılı öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenleyeceklerini açıkladı. Rehberler eşliğinde çocukların Çanakkale Savaşları"nın yapıldığı yerleri göreceğini kaydeden Tuncal, “Aslında yaptığımız birçok etkinlik var. Karneleri iyi olan çocuklarımızı buram buram tarih kokan Çanakkale"ye göndereceğiz. Bütün amacımız şoförlerimizin moralini yüksek tutmak. Son olarak Kuşadası"nda şoför arkadaşımızın başına gelen olay bizi ve camiamızı üzüntüye boğdu. Artık bu tür olayların sonunun gelmesini istiyoruz. Haliyle tüm meslektaşlarımız bu olaylardan etkileniyor. Bizde onları bu stresten uzak tutabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bu yılın ilk talihli şoförlerinden bir tanesi olan taksici Bülent Marangoz, tatil çekini Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal"ın elinden aldı.