Yeni muhtarlarını belirleyecek olan 7 bin 606 seçmen 21 sandıkta oy kullanıyor. 
29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydın merkez İstiklal Mahallesi muhtarlığına seçilen Adnan Engin’in vefatı ve Adnan Menderes Mahallesi muhtarı seçilen Sabri Kendirlioğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesinden boşalan iki muhtarlığı için bugün Ara Seçim yapılıyor. İki mahallede yapılacak oy kullanma işleminde toplam 21 sandıkta 7 bin 606 seçmen oy kullanacak. Sabah erken saatlerde başlayan oy kullanma işlemleri sorunsuz bir şekilde başlarken; polis sandık bölgelerinde önlem aldı. Sadece iki mahallede yapılan seçimlerde fazla bir yoğunluk yaşanmazken; seçmenlere muhtar adaylarına başarı diledi.
MUHTAR ADAYLARINDAN DEMOKRASİ DERSİ
2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydın merkez İstiklal Mahallesi muhtarlığına seçilen Adnan Engin’in vefatının ardından muhtarlık görevini Hüsamettin Aydemir vekaleten yürütüyordu. İstiklal Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda kurulacak 3 sandıkta bin 74 seçmen yeni muhtarını belirlemek için oy kullanıyor.
Görevi vekaleten yürüten Hüsamettin Aydemir’in de aday olduğu seçimlerde Nazmi Aksoy, İsmail Çakırözü, Şakir Çomak ve Süleyman Berberoğlu’ndan oluşan 5 aday muhtarlık için yarışıyor. Sandık bölgesinde seçmenleri birlikte karşılayan 5 muhtar adayı, benzerine az rastlanır bir demokrasi verdi.
5 adayın birlik beraberlik içerisinde seçime girdiği ifade eden muhtar adaylarından Nazmi Aksoy, “Muhtarımız Adnan Engin Bey rahmetli olduğu için Seçim Kurulu, Ara Seçim kararı aldı. Beş kişi muhtarlık için aday oldu. Bende adayım ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. 5 aday demokratik bir şekilde seçimi tamamlamak istiyoruz” dedi.
BÜYÜK MAHALLEDE 2 ADAY
Adnan Menderes Mahallesi muhtarı Sabri Kendirlioğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesinden ardından ihtiyar heyeti üyesi Sedat Uygun’un yürüttüğü muhtarlık için ise 2 aday yaşıyor.
Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu’nda kurulacak 18 sandıkta oy kullanacak olan 6 bin 532 mahalle sakini yeni muhtarını belirleyecek. Kendirlioğlu’nun döneminde 1. Aza olan Uygun’un rakibi ise 2. Aza Yusuf Akdeniz oldu. Sandık başına birlikte gelen Uygun ve Akdeniz’de demokratik mesajlar verdi.
Rakibine başarılar dileyen mevcut muhtar Sedat Uygun da, “Mahallemizin 1992 yılından bu yana 19 yıl 7 ay muhtarlık yapan muhtarımız Sabri Kendirlioğlu yaşı ve rahatsızlıkları gereği istifa etmek zorunda kaldı. Kendisinin istifasının ardından Mahalli İdareler 1. Aza olarak görevi bana tevdi etti. 20 Kasım 2011’den bu yana görevi vekaleten yürütüyorum. Seçim Kurulu’nun Ara Seçim kararı alması nedeniyle arkadaşımla birlikte aday olduk. İnşallah sonuç mahallemiz için hayırlı olur. Diğer kardeşime başarılar diliyorum” diye konuştu.
Mevcut muhtar Uygun’a başarılar dileyen Yusuf Akdeniz ise, şunları söyledi: “Seçimde aday oldum. 2. Azayım. Arkadaşımla dirsek teması halinde değil yan yana seçime girdik. Hayırlı olsun”

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...

 

11.20120603121340.jpg