Aydın Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen “Şiir Sergisi be Kitap Günleri” etkinliği açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülaya Sarayköylü, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, şairler ve davetliler katıldı. Sergide, 35 yazar ve şairin 250'ye yakın eseri bulunuyor.

Amaçlarının Aydınlı yazar ve şairleri Aydınlılarla buluşturmak ve eserlerini tanıtmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Şükrü Öksüz, ilk kez bir şiir sergisi düzenlendiğini söyledi. Söylediklerinde kimsenin inanmadığını ancak şairlerin şiirlerini uygun resimlerle bütünleştirerek, tablo halinde sergi salonunda şiirseverlerle buluşturduklarını ifade etti. Öksüz, " Aydın merkez ve ilçelerinden 35 şairin 226 şiiri, şiirler şiirin konusuna göre resimlendirilerek askıya asıldı. Sergimiz her gün 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Şiirlerin yanı sıra şairlerin kitapları da burada teşhir ediliyor. Ziyaretçilere Aydın Efesi Dergisi ücretsiz olarak veriliyor. İsteyen şairler, kitaplarını her gün burada imzalayacaklar. Şairlerimizin hepsi Aydınlı. Burada ayrıca Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri ve şairlerimiz de var. Şiir ve diğer kitaplarını imzalayacaklar. Sergimiz yaz dönemi boyunca açık kalacak. Tüm Aydın halkını sergiye ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.

Şiir sergisinin açılışını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise, "Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği, bu faaliyetleriyle Aydın kültürüne katkı sağlıyor. Derneğimizin şairlerine, yazarlarına bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!   

 

20140703aw133948_01.jpg