Aydın’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni” çalışmaları ise Aydın 1. Eğitim Bölgesi okullarından gönüllü öğretmenlerin katılımıyla başlatıldı. Geçen yıl uygulanmaya başlanan “Unutmadık Oynuyoruz” projesi ile sanal dünyanın esir aldığı öğrenciler, okul bahçelerinde gerçek oyunların tadına varmaya başladı.
Seksek, mendil kapmaca, yakan top gibi geleneksel çocuk oyunları okul bahçelerinde hayat buluyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilköğretim okullarının bahçelerinde oyunların çizimini gören öğrenciler, bu oyunları oynayarak kurallara uymayı, tatlı rekabeti, kazanma ve kaybetme duygusunu, yaşayarak öğreniyor. Aynı zamanda dersliklerde de oynanabilecek oyunlar sayesinde derste kısa sürede dikkati dağılan öğrenciler için küçük oyunlar ilgi çekici ve öğretici olabiliyor. Oyunla öğrenen çocuklar için geleneksel oyunların sık sık oynatılması, düşünülenin aksine akademik başarıya destek sağlıyor. Aydın okullarında geçen yıl uygulanmaya başlayan “Unutmadık Oynuyoruz” projesinden sonra Millî Eğitim Bakanlığı da “Çocuk Oyunları” kitabı hazırlandı ve üç ilde pilot olarak “Çık Dışarıya Oynayalım” hayata geçirildi.
Öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi ve öğrencilere atıl durumdaki eşyayı değerlendirme bilincinin yerleştirilmesi amacıyla bu yıl ikinci kez yürütülecek olan “Oyuncaklarımı Paylaşıyorum” projesi için okullarda hazırlıklar tamamlanıyor. Hazırlıkları tamamlayan okullar topladıkları oyuncakları proje kapsamında eşleştikleri okullardaki arkadaşlarına hediye edecek olmanın heyecanıyla ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar. Paylaşma duygularını geliştiren projemizin içeriğini, giyecek, kitap, kırtasiye gibi malzemelerle çeşitlendirip zenginleştirmek okullarımızın tercihine bırakıldı.
Okulların bir yaşam merkezi olmasına katkı sağlamak, öğrencilerin orada bulunmaktan zevk duyacakları mekânlar oluşturmak amacıyla hazırlanan “Okullarımız Renkleniyor” projesi kapsamında, il merkezi ve ilçelerdeki okulların birçoğunda uygulama yapıldı. Okulların dış duvarları ve iç mekânları öğrencilere hitap eden iç açıcı desenler, figürler, yerel ve ulusal motiflerle öğrenci-öğretmen iş birliği içinde boyandı.