AYMEDER Başkanı Adil Öktem ve bazı üyelerin katılımıyla Aydın Huzurevi’ni ziyaret ederek; huzur evinde barınan yaşlıların gönlünü aldılar.
Gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak bilgiler veren AYMEDER Başkanı Adil Öktem, “Bilindiği gibi huzurevlerimizde genellikle emekli ve yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımız kalmaktadır. Esasen gönlümüzden geçen burada bulunan büyüklerimizin burada değil de evlatlarının yanında, torunlarının yanında olmaları ve onlara sevgilerini, şefkatlerini vermeleri ve tecrübelerini aktarmaları. Ancak değişik sebeplerle bu her zaman mümkün olmamakta ve bu müesseselere ihtiyaç duyulmaktadır. Biz yaşadığımız toplumumuzu bir ağaç olarak düşünürsek ninelerimiz ve dedelerimizi o ağacın kökü olarak düşünüyoruz. Nasıl ki kökü olmayan ağaç yaşamaz aynı şekilde yaşlılarını memnun etmeyen, onların gönlünü kazanmayan bir toplumun ayakta kalması ve tam anlamıyla tekamül etmesi mümkün değildir. Sizler bizim varlık sebebimizsiniz yani sizler olmasaydınız bizler olmazdık. Ecdadımız tarih boyunca bu gerçeğin farkında olarak hareket etmiş ve birçok müesseseler kurarak hizmete sunmuştur. Aynı zamanda Yüce Allah, değişik ayetlerinde kendisine ibadet ve kulluk yapılmasını emrettikten hemen sonra, ana-babaya iyilik ve ihsanda bulunmayı emretmektedir” dedi.
Huzurevinde yaşlılarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını beyan eden Öktem, “Biz üyelerimizle birlikte bu duygu ve düşüncelerle burada bulunan büyüklerimiz ile tanışmak onların bir nebzede olsa yalnızlıklarını unutturmak, her ne kadar her zaman yanlarında olmasak ta her zaman gönüllerimizde bir yerlerinin olduğunu bildirmek amacıyla bu ziyareti tertip ettik. Kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz” diye konuştu.