Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kestane üretiminde dünya 3.'sü, Türkiye'de ise kestane üretiminde Aydın ilinin birinci sırada olduğunu, Sultanhisar'ın da yaklaşık 15 bin dekar arazide kestane üretimi ile Aydın'ın önemli kestane üretim merkezleri arasında yer aldığını bildirdi.
Daha kaliteli daha verimli ürün alabilmek için kestane üreticilerini bilinçlendirme toplantısının ilk olarak 6 bin 500 dekar alanda Sultanhisar'a bağlı Malgaçmustafa köyünde yapıldığını söyleyen Tarhan, şöyle konuştu:
''Kestane varlığımızı koruyabilmemiz ve devamlılığı sağlayabilmemiz için sahada karşılaşılan zararlı ve hastalıklara karşı, çiftçileri koruyucu önlemlerle bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden üniversite ile işbirliği yaptık. Tarım arazilerinde saha taraması yapılarak, zararlanma gören kestane ağaçlarından alınan örneklerin üniversite laboratuvarlarında kestane gövde ve meyve kurtlarının mücadelesine yönelik ileri düzeyde çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmanın bölgede hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Kestane üreticilerinin bilinçlendirilmesi için, tek tek köy ziyaretleri yapıyoruz.''
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Karagöz, Aydın ilinde kestanede en önemli sorunun ağaçları kurutan kestane kanseri ve gövde kurtları olduğunu belirtti. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg