Büyük Menderes’in verimli topraklarında nasırlanmış kınalı elleri ile erkekler gibi yaz kış çapa sallayan kadınlar ancak erkeklerin aldığı ücretin yarısını alabiliyorlar. Gelişen teknoloji ile artan makineleşme nedeniyle erkeklerin yarı ücretine de olsa iş bulduklarında mutlu olan Adnan Menderes’in hemşerisi olan Koçarlılı kadınlar günlüğü 20 TL’den çapa sallarken, aynı şehrin varlıklı kadınlarının haftalık kuaför masrafı 100 TL’ye yaklaşıyor. 
Erkeklerin 40 kadınların ise 20 TL’den çalıştırıldığı Aydın Ovası’nda ürünlerin para etmemesi nedeniyle düşük ücretle çalıştıklarını ve çalışmak zorunda olduklarını belirten çapacı kadınlar, bir gün akşama kadar çalıştıkları ile sofralarına bir kilo et alamıyorlar. 
Koçarlı ilçesine bağlı dağ köylerinde oturan birçok aile son yıllarda zeytin ve hayvancılıktan para kazanamayınca dağlardaki kendi arazilerini bırakıp, ovadaki arazilerde gündelikle çalışmaya başladılar. Tarım sektörünün ve çiftçinin her geçen daha zor günler yaşadığını belirten Koçarlılı Kahyalardan Çetin Sakallı, aslında hiçbir erkeğin kadınına düşük ücrete çalıştırmak istemediğini ancak şartların bunu gerektirdiğini belirtti. Şu anda ovadaki arazilerde düşük ücrete çalışmak zorunda olan kişilerin aslında kendilerinin de çiftçi olduğunu belirten Çetin Sakallı, tarım ve hayvancılıkta her zaman parayı aracının kazandığı için üreticinin belinin bir türlü doğrulmadığını söyledi. 
İşsizliğin düşük ücrete çalışmaktan daha zor bir durum olduğunu belirten kadınlar ise, “Meclis’teki yetkililer hep masa başında çalışan ve eylem yapmasını bilen hemcinslerimiz için pozitif ayrımcılık yapıyor. Tarlada çalışan biz kadınlar her türlü haktan yoksunuz ama biz, kimsenin aklına gelmiyoruz” diyerek dert yandılar.