55 yaşında olmasına rağmen bu güne kadar hiç kadınlar günü kutlamadığını belirten Ayşe Yaman, “Biz iş bulduğumuz sürece mutluyuz. Kadınlar günü kutlamak bize göre değil” diye konuştu.
Aydın il genelinde Valilik, belediyeler ve çeşitli sivil toplum örgütleri 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlerken, daha çok tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu köylerde yaşayan kadınlar için 8 Mart’ın diğer günlerden bir farkı olmadı. Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Çiftlik ve Ovaköy’ünde yaşayan kadınlar her zaman olduğu gibi bugün sabah da gündelik işlerine gidip tarım işlerinde çalıştılar. Sabah saatlerinde domates fidesi üretim seralarına giden kadınlar, kınalı elleri ile domates fidesi diktiler.
Bugüne kadar hiç günlerini kutlamadıklarını ve iş bulup da çalıştıkları sürece mutlu olduklarını belirten kadınlardan Ayşe Yaman, “Kadınlar gününü zaman zaman televizyonlardan duyuyoruz. Ancak biz hiç böyle bir gün görmedik. Herkesin kadınlar günü kutlu olsun ama, biz fırsat bulup kadınlar günü kutlayamıyoruz” dedi.
Çalışmanın güzel bir duygu olduğunu ve çalışmak zorunda oldukları için 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayamamaktan şikayetçi olmadıklarını belirten Hatice Sarı ise köylü kadınlar olarak 8 Mart’ı çalışarak kutladıklarını söyledi. 

20120308ay527526_03.jpg