Türkiye’de işsizlik sorunu olmadığına iddia eden Mehmet Arı, 10 gün önce Aydın İŞKUR İl Müdürlüğü’ne yeni kurduğu şirketinde çalıştırmak için marangoz, demirci, cilacı, pazarlama elemanları çalıştırmak için ilan verdiğini ancak kimsenin kendisini aramadığını kaydetti. Birkaç pazarlama elemanı ile telefonda görüştüğünü ancak sonuç alamadığını belirten Arı ; “İş arayanlar bence iş aramıyor, masa başında oturup yöneticilik yapmak istiyor” dedi.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AYESOB) Başkanı Hulisi Akşit ile de bu konu hakkında görüştüğünü kaydeden Arı, “Hulisi Başkanımızın sanatkar yetiştirme konusundaki projelerini daha önce duymuştum. Bu konuda işbirliği yapıp meslek gruplarında usta yetiştirmek için köylerden çırak olarak Sanat Okulu’na kayıt yaptırıp ve bu çocukların kıyafet, yemek, yatacak yer temin ederek, ücretlerini ödemek şartı ile teşvik oluşturmak istediğimi ilettim. Sayın başkan Hulisi Akşit’te bu konuda AYESOB’un çalışma yaptığını ve bu konunun ne kadar önemli olduğunu yetkili kişilere 2 kez ilettiğini dile getirdi” şeklinde konuştu.
Çalışıp, meslek sahibi olmak isteyen gençlere kapısının açık olduğunu belirten Arı, “Gençlerimizi iş konusunda destek olup yetiştirmek istiyorum. Bu konuda anne ve babalarında desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.