Açılışta konuşan Aydınlı Gurup İcra Kurulu Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı, “Nerede bir çiçek dikiliyorsa bizimde oraya bir katkımız olmalıdır. Biz Aydınlı Gurup olarak babamızdan gördüğümüz terbiye ve eğitimi geleceğimiz olan gençlerimiz için kullanmaya devam ediyoruz. Bu amaçla eğitime destek vermek için her şeyimizle varız diyoruz. Bu amaçla her yıl bin üniversite öğrencisine eğitim bursu verirken, 10 bin üniversite öğrencisini de giydiriyoruz. Bu açılan pansiyonlarımızda barınacak olan öğrencilerimizin de gıda ve yiyecek ihtiyaçlarını da karşılayacağız” dedi.
Vali Mustafa Malay da, “Bizler bu sevinci her kesimdeki insanlarla paylaşıyoruz. Eğitimin kıymetini, önemini anlamayan bilmeyen kalmadı. Eğitim ve sağlık sorunu çözülürse ülkemiz çok hızlı bir şekilde kalkınır. Eğitime destek veren hayırsever insanlarımız arttıkça bu ülke daha da hızlı gelişecektir. Herkesin eğitim ve sağlık alanındaki desteğine ihtiyacımız var. Gücü yeten eğitime ve sağlığa destek olsun. Ben buradan hayırsever işadamımız Mustafa Şevki Kavurmacı"ya çok teşekkür etmek istiyorum. Doğduğu yere iki güzel pansiyon kazandırarak çocuklarımızın modern, hijyenik ve güvenli bir eğitim yuvasına kavuşturdu. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından her iki pansiyonun açılış kurdeleleri Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra Vali Malay ve beraberindekiler, hizmete açılan pansiyonlarda inceleme yaptı.