Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 8 yıl önce vefat eden Aydınlı gazeteci Yalçın Ata’nın ölüm yıldönümünde Bey Camii önünde hayatını kaybeden gazeteciler ve Soma maden şehitleri için lokma döktürdü.

AGC tarafından organize edilen lokma hayrına Aydın Valilliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Basın İlan Kurumu Aydın Şubesi Müdürü Özer Akoğlu, AGC Başkanı Suat Deniz, Aydın’da görev yapan gazeteciler, Aydın’daki gazetelerin imtiyaz sahipleri, Ses Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Yalçın Ata’nın eşi Meral Ata ile vatandaşlar katıldı.

Lokma hayrı ile ilgili açıklama yapan AGC Başkanı Suat Deniz, yapılan lokma hayrının geleneksel hale gelerek 8.’sini düzenlediklerini ifade etti. Bu sene ki lokma hayrına Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madenci şehitlerini de ilave ederek daha da anlamlı hale getirdiklerini kaydeden Deniz, “Rahmetli gazeteci Yalçın Ata ve diğer vefat eden Aydınlı gazeteci meslektaşlarımız ve Soma'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Buradaki bir başka amacımız AGC olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi birlikteliği, dayanışmayı, arkadaşlığı, dostluğu en azından böyle bir hayır vesilesiyle pekiştirmektir. Bugün biz yaşıyoruz yarın biz de vefat edeceğiz. Bu nedenle öncelikle kendi içimizdeki meslektaşlarımız arasında dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Kendi meslektaşlarımız arasında rekabetin sadece haber anlamında kalmasını arzuluyorum. Meslektaşlarımız arasında kızgınlık, kavga, öfke, çeşitli yollarla hakaret, sövme, yakışmıyor. Biz sadece haberde ve haber atlatmada yarışalım. Durduk yerde olmadık dedikodularla birbirimizi yıpratmaya gerek yok. Bugün güzel bir katlım oldu, katılan herkese teşekkür ediyorum. Bizden sonraki gazeteci arkadaşların da bu geleneksel lokma hayrının devam ettirmesini diliyoruz” dedi.

aydinli-gazetecilerden-merhum-gazeteciler-icin-lokma-hayri.jpg

aydinli-gazetecilerden-merhum-gazeteciler-icin-lokma-hayri3.jpg

aydinli-gazetecilerden-merhum-gazeteciler-icin-lokma-hayri2.jpg