Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yaklaşık 3 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu Aydın Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin bazı yönetim kurulu kararı usule aykırı bulunarak iptal edildi. 

“ÇOBANIZ AMA KİMSE BİZİ KOYUN ZANNETMESİN”
Aydın Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman’ın birlik üyelerini koyun muamelesi yapmaya kalktığını ancak haklarını aramak için keçi gibi inat ettiklerini belirten Birlik Üyesi Çobanlar, Aydın Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman’ı çobanları adeta koyun yerine koymaya kalktığını iddia ettiler. Genel kurul öncesi karşı listeye destekleyeceği için yönetim kurulu kararı ile üyelikten atılan yaklaşık 25 kişiden 19 kişinin açtığı dava ile ilgili bilgi veren Güven Aytürk, “Mevcut Başkan Halit Kahraman’ın yanlışlarına dayanamayıp geçen dönem genel kurul öncesi adaylığımı açıklamıştım. Birlik yönetimi seçimi kaybedeceğini anlayınca bize usulüne uygun olmayan tebligatlar gönderip üyelikten düşürdüler. Seçim yaklaştığında biz başkanlığa hazırlanırken, biz üyelikten düşürüldüğümüzü öğrenince adeta şaşırdık. Yapılan bu hilenin ve Birlik’teki diğer usulsüzlüklerin önlenmesi için yaklaşık 3 yıl önce Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtık. Mahkeme bizim üyelik hakkımızı geri verdi ve yönetim kurulunun bazı kararlarını da iptal etti. Burada bizim zorumuza giden iki önemli konu var. Birisi gün yüzü görmeyen kıt kanaat geçinmeye çalışan çobanların haklarının gasp edilmesi, diğeri de bizzat çobanların başkanı tarafından biz çobanların koyun yerine konulmaya kalkışılmasıdır” diye konuştu.

“18. CELSEDE KARAR VERİLDİ BİRLİK BAŞKANI HABERİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİ”
Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 211 yılında açılan ve bu güne kadar 18 celse oturum yapılan dava ile ilgili haberi olmadığını belirten Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman, davanın sonucu ile ilgili ‘Hayırlı olsun’ yorumunda bulundu. Gazetecilere “Elinizde belgeniz var mı?” diye soran Başkan Kahraman, dava açan diğer çobanların mahkemenin verdiği kararla açıklama yaptığı belirtilmesi üzerine daha sonra açıklama yapacağını belirtti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png20140718aw146775_03.jpg20140718aw146775_02.jpg