Tam 7 yıldır Aydınlılara hizmet veren Türkiye’nin de 3. cilt merkezlerinden Derimer Cilt Hastalıkları Dal Merkezi son günlerde Aydınlı bayanların dilinden düşmüyor.

Yeni cihaz yatırımları ve uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen profesyonel uygulamalarıyla her geçen gün daha da büyüyen Derimer Cilt Hastalıkları Dal Merkezi, şimdi tüm dünya ile aynı anda Aydın’da franksiyonel lazer uygulaması ile kırışıklık, sivilce izleri ve karın çatlaklarını da yok eden teknolojisiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin 3.cilt hastalıkları merkezi Derimer’e konuk olduk ve işinin uzmanı 3 cilt uzmanından yerinde ve uygulamalı en son teknoloji ile sunulan güvenilir hizmeti konuştuk.

Hergün yoğun mesai veren Derimer’in kurucuları Uzm. Dr. Melahat Erkek, Uzm. Dr. Hanife Er Acar ve Uzm. Dr. Şakire Karaeminoğulları’nın ortakça yürüttüğü başarılı çalışmanın hikayesini ve uygulamaların genel hatlarını dinledik.

Kıpır kıpır, işini seven ve bir o kadar müşterilerine önem veren Derimer ekibi Aydınpost’un sorularını yanıtlarken bile adeta enerji saçıyordu.

hatice0.20110419095213.jpg

İşte o keyifli röportaj…

Özel Derimer Cilt Hastalıkları Dal Merkezi ne zamandır faaliyette?

2004’ten buyana hizmet veriyoruz Hem özel hem de SSK, BAĞKUR ve EMEKLİ SANDIĞI hastalarına sağlık karneleri ile muayene hizmeti veriyoruz.

Burada yaptığınız işlemler neler?

Tüm cilt hastalıklarının tanı ve tedavisi, lazer epilasyon, Lazer ile kılcal varis tedavisi, Lazer ile sivilce izi ve kırışıklık tedavisi, botox, dolgu uygulamaları, Lazer ile karın çatlağı tedavisi, Leke tedavisi, Lazer ile ben alınması, selülit tedavisi, bölgesel incelme ve cilt bakımı uygulamaları yapılmaktadır.

Buradaki lazer uygulamalardan bahseder misiniz?

Biz epilasyonda Alexandrite ve Nd Yağ lazer sistemlerini kullanmaktayız. Alexandrite gövde kıllarında, Nd Yağ yüz kıllarında şuan tüm dünyada kullanılan en etkili lazer sistemleridir. Zaten epilasyonda kullanılan 3 tip lazer vardır. Biz bunların ikisini merkezimizde kullanmaktayız.

Varis Tedavisinde Nd Yag lazeri, akne skarı, karın çatlağı ve kırışıklık tedavisinde ise Fraksiyonel Erbium Yağ lazeri kullanmaktayız.

Sizin epilasyon uygulamalarınızın salonlardaki uygulamalardan farkı nedir?

Biz lazer teknolojisi kullanıyoruz. Salonlarda IPL denilen foto epilasyon kullanılmaktadır. Bu bir lazer değil, yoğunlaştırılmış ışık kaynağıdır. Çok daha fazla seans gerektirir. İnce kıllarda stimülasyon dediğimiz uyarılma yapar. Ve dökülme geç olduğu için bekleme süresinde konforu iyi değildir. En önemlisi ise yanık riski lazerlerden daha fazladır ve mutlaka hekim kontrolünde yapılmalıdır.

Kaç seans uygulama gerekir?

Lazer ışığı anajen (büyüme) evresindeki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kıllar aynı anda büyüme evresinde olmadığından sonuca ulaşmak için birden fazla seans gerekmektedir. Seans sayısı uygulama alanına, kıl ve cilt yapısına bağlı olarak değişmekle birlikte yüzde ortalama 2 ayda bir 8–10 seans, gövde kıllarında ise 4–5 seanstır.

07.20110419095535.jpg

 Bir seans ne kadar sürer?

Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Yüz bölgesi için ortalama 10–15 dakika yeterliyken bacakta bu süre yaklaşık 1 saattir.

Hangi bölgelere yapılabilir?

Kılların lazer işlemine uygun olduğu durumda tüm vücutta lazer yapılabilir

Her cilt rengine uygulanır mı?

Aşırı bronzluk olmaması kaydıyla zenciler dışındaki tüm ciltlere doz ayarlaması yapılarak uygulama yapılabilir.

Lazer epilasyon güvenli midir?

Lazer ışığı cilde zarar vermeden seçici olarak kıl kökünü etkilemektedir, herhangi bir kanserojen etkisi yoktur.

Tedavi sonrasında iz kalır mı?

Tedavi sonrasında geçici olarak hafif kızarıklık olabilir. Bronz tende yüksek dozda uygulama yapılırsa geçici süreli lekeler oluşabilir. Ancak lazer uygulaması doktor kontrolünde yapıldığında kalıcı bir iz ya da leke oluşumu gözlenmemektedir.

Kimlere uygulanabilir?

Kılları uygun olan herkese 12 yaşından itibaren uygulanabilir.

Lazerle kılcal varis tedavisi dediniz, bu işlemi nasıl yapıyorsunuz?

0.4cm e kadar olan kırmızı ve mor renkli kılcal varislerin tedavisinde Nd -Yag lazer cihazını kullanmaktayız. Varislerin yoğunluğuna bağlı olarak tek seans veya 2 ay aralarla yapılan 2–3 seans yeterli olmaktadır. Uygulamalar kış aylarında yapılmaktadır. Uygulama sonrasında uygulama alanlarında ekimozdan dolayı geçici morarmalar ve sonrasında kahverengimsi lekeler görülebilmektedir. Cildin tamamen normale dönmesi hastaya göre değişmekle birlikte 1–2 ay arasında değişmektedir. Bu nedenle de uygulamalar kış aylarında yapılmaktadır. Lazerle tedavi edilen kılcal damarlar tekrarlamamaktadır. Ancak hastada başka bölgelerde yeni kılcal damar genişlemeleri oluşabilir. Bunlar için de ileriki yıllarda yeni tedavi seansları gerekebilir.

Botox, dolgu uygulamaları ne kadar aralıklarla yapılmalıdır?

Botox sinirlerden kaslara giden iletiyi geçici olarak durdurarak etki göstermektedir. Böylece enjekte edildiği bölgedeki kasların hareketlerini engelleyerek bu kasların hareketleri sonucu oluşan kırışıklıkları ortadan kaldırır. Özellikle alındaki çizgiler ve göz kenarındaki kaz ayağ olarak adlandırılan çizgilerin giderilmesinde çok başarılı sonuçlar verdiği görülmüştür.

Uygulamanın etkileri 7 ile 10 gün sonra ortaya çıkar ve 4 ile 6 ay boyunca devam eder. İlk uygulamada 4 ay kadar kalıcı olan botox etkileri bir kaç uygulamadan sonra 8 aya kadar uzayabilmektedir. Uygulama sırasında önemli bir şişlik ve kızarıklık oluşmaz ve kişi hemen günlük aktivitelerine dönebilir. Botox enjeksiyonları yüzün üst bölgesinde özellikle alın çizgilerinin, kaş çatma çizgilerinin ve göz kenarındaki çizgilerin (kaz ayağı) düzeltilmesinde çok etkili olmaktadır. Yüzün alt bölgesinde ise dudak üzerindeki çizgilere ve boyundaki dikine bantlara uygulanabilmektedir. Ancak bu bölgelerde yüzün üst bölümlerindeki kadar etkili sonuçlar oluşmadığından uygulaması daha kısıtlı kalmaktadır.

Yaz geldi, buradan bölgesel yağlanma ve selülit sorunlarına ne gibi önerilerde bulunacaksınız? Bu tarz problemleri olan bayanlara yönelik uyguladığınız çalışma hakkında bilgi verir misiniz?

Bunun için biz 5 yıldır LPG Sistemini kullanmaktayız. FDA onaylı en etkili yöntemlerden biridir. LPG, selülitli görüntüyü azaltır ve çevresel olarak vücut ölçüsünde azalma sağlar. Haftada iki gün olarak uygulanan her bir 35,er dakikalık 15 seanslık uygulama bir tedavi kürüdür ve genellikle tek kür tedavi ile yeterli sonuç alınmaktadır. Selülit oluşumunda "östrojen" kilit hormondur. Bu sebeple kadınların % 90'ında selülit görülürken, eğer hormonal dengesizlik söz konusu değilse erkeklerde olmaz. Yetersiz beslenme ve dengesiz yaşamın da selüliti arttırıcı etkisi vardır. Diyet ve egzersiz, Endermologie 'nin tamamlayıcısı oldukları için tavsiye edilmekte. Şuanda merkezimizde 15 seanslık paket fiyatı 500 TL’dir.

Son olarak yoğun çalışma temponuzda kendilerinize vakit ayırabiliyor musunuz? Boş vakitlerinizde neler yapıyorsunuz?

Aslında hafta içi çok boş vaktimiz olmuyor. Sabahtan akşama kadar çok yoğun çalışıyoruz. Öğleleri yemek, kahve molalarımız oluyor. Hepimizin birer tane çocuğu var ve küçükler. Bu nedenle hafta sonlarını kendimize ayırıyoruz. Cumartesileri tek hekim çalışıyoruz. Yaz Dönemleri ise Temmuz-Ağustos aylarında Cumartesi-Pazar izinli geçiriyoruz.

Röportaj: Hatice Karaarslan

derimer1.jpg

 

DERiMER'e ulaşmak için:
Muğla Bul. A. Mend . Mh. No.5/2 (Migros yanı) Aylazer - AYDIN
Muayene: 0256.211 60 90
Lazer: 0256.211 63 93