Bakırcı ustası ve minare alemi imalatçısı Kenan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakırcılığın ata mesleği olduğunu ve 30 yıldır sürdürdüğü mesleğinde son 28 yıldır minare alemleri de yaptığını söyledi.
Türkiye genelinde minare alemi yapan sayılı kişilerden olduğunu olduğunu belirten Çalışkan, ''Yaptığımız işi gerçekten emek isteyen bir meslek. Minare alemini yapmak çok zordur. Büyük boyutta 2,4 metre uzunluğu bulabilen bir minare alemi, yaklaşık 5 günlük bir emeğin sonununda tamamlanabiliyor. Daha küçük ebatlı olan alemlerin yapım süresi ise 2-3 gün arasında değişiyor'' diye konuştu.

-Yurt dışından internet üzerinden sipariş alıyor-

Çalışkan, minare alemi için yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da sipariş geldiğini, yurt dışı siparişlerinin 2008 yılında kendi internet sitesini kurmasıyla yoğunlaştığını söyledi.
Bugüne kadar Türkiye dışında başta Almanya, Bulgaristan, Gürcistan, Çeçenistan ve Libya olmak üzere Müslüman nüfusun yaşadığı dünyanın bir çok ülkesine minare alemi gönderdiğini kaydeden Çalışkan, ''Bu işi az sayıda insanın yapması nedeniyle talebe yetiştirmekte zorlanıyorum'' dedi.