Hangi sebeple olursa olsun Balıkesir’de gerçekleşen saldırıların son derece çirkin ve izahtan yoksun olduğunu iddia eden Sümer Germen, “Hele hele bu saldırının bir hukukçu kimliğini taşıyan hâkim tarafından gerçekleştirilmiş olmasının dünyada emsali var mıdır bilemiyoruz. Hukukun üstünlüğünden aldıkları güç ile anayasal bir hak olan bağımsız savunmayı temsil eden avukata yönelik bu çirkin saldırı, aynı zamanda mesleğe yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmelidir. Bu durum yargının ne gibi bir noktaya geldiğini göstermesi açısından da son derece düşündürücüdür. Hak arama özgürlüğünün savunulduğu adliyede, darp olayının bir hâkim tarafından ve herkesin gözü önünde pervasızca gerçekleştirilmesinin emsali düşünülemez bile” dedi.
Balıkesir’de yaşanan darp olayıyla sözün bittiği yere gelindiğini ileri süren Germen, “Avukatı etkisizleştirmeye çalışan projelerin bir bir sunulduğu bir ortamda bu çirkin saldırının, kötü bir rastlantı olmadığını, bu projelerden alınan bir cesaretin sonucu olduğuna yönelik şüphelerimiz bulunmaktadır.
Adalet Bakanlığının bu olay karşısında takınacağı tavrı da merakla beklemekteyiz. Bu olayı basit bir adli olay olarak mı geçiştirilecek yoksa mesleği ve meslektaşları tatmin eden samimi duygular taşıyan gelişmeler mi yaşanacaktır, bekleyerek göreceğiz. Meslektaşımıza yönelik bu saldırı tüm avukatlara yönelik bir saldırı olarak kabul ediyor, bu endişeyi kamuoyu ile paylaşıyoruz” diye konuştu.