Bölgenin özel bir firma tarafından ‘Ana Arı Islah Çalışması’ adı altında ele geçirilmeye çalışılmasının Arıcılar Birliği ve AK Parti Aydın Milletvekillerinin destekleri ile önlendiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, Milletvekillerine teşekkür plaketi sundu.
Daha önce sektörün yaşadığı sorunların çözümü için TBMM’ye giderek AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç ile birlikte çeşitli bakanlıklara ziyaret eden Aydın Arıcılar Birliği’nin bazı talepleri kabul edildi. Özellikle Mili Park’ın bir firma tarafından ele geçirilmesi girişiminin önlendiğini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, AK Parti Aydın Milletvekillerinin girişimleri sonucu sektörde yaşanacak ciddi bir sıkıntının önlendiğini belirtti.
Aydın Arıcılar Birliği’ne ziyaret eden Milletvekili Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş’e ‘Arı ve Arıcı Dostu’ ilan ederek katkılarından dolayı plaket sunuldu. Ziyarette Aydın’ın bal çeşitleri ve özellikle sadece Aydın yöresine has hayıt balı hakkında da bilgi veren Zeki Altın, hayıt balının patentinin alınması için çalışma yapıldığını belirtti.
Üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve özellikle Aydın’ın menfaatleri için her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekilleri, jestinden dolayı Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın’a teşekkür ettiler. Ankara’daki komisyon çalışması nedeniyle programa katılamayan Milletvekili Gültekin Kılınç’ın plaketi de kendisine iletilmek üzere danışmanına verilirken, Aydın Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’da arıcının sesi olan Milletvekilleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

20120328aw000162_01.jpg

20120328aw000162_03.jpg