Aydın’ın Buharkent ilçesinde 6,5 yıl önce 3 yaşındayken kaybolan ve o günden beri haber alınamayan Mustafa Erol’un adli yaşlandırma yöntemi ile 10 yaşındaki hali fotoğraflandırılırken, acılı aile kayıp oğullarının yeni resmine bakıp eve döneceği günlerin umudu ile yaşıyor. 

Aydın’ın Buharkent ilçesinde 21 Mayıs 2009 Perşembe günü 3 yaşındayken kaybolan Mustafa Erol’u arama çalışmaları sürüyor. Küçük Mustafa aradan geçen 6,5 yıllık zaman zarfı değerlendirilerek Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı'nın talebinin ardından Nazilli Cumhuriyet Savcılığının oluru ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından adli yaşlandırma yöntemi ile 10 yaşındaki hali fotoğraflandı. Fotoğrafın örneği ailesine ve tüm emniyet birimlerine teslim edildi. 7 yıldır oğlundan gelecek iyi haberi beklediklerini dile getiren acılı baba Hasan Hüseyin Erol oğluna ait yaşlandırılmış fotoğrafı biran olsun yanından ayırmıyor. Acılı aile oğlunun yeni fotoğraflarını eskilerinin yanında evlerinin çeşitli yerlerine astı.

ARAMA ÇALIŞMALARINDA ETKİLİ OLACAK

Kaybolan oğullarının adli yaşlandırma yöntemi ile hazırlanan fotoğrafların kendileri için yeni bir umut olduğunu belirten baba Hasan Hüseyin Erol; “Bu fotoğrafı çok beklemiştik. Fotoğraf bize ulaştırıldığında çok farklı duygular yaşadık. Fotoğraf daha 1 ay önce hazırlandı ve bizim elimize ulaştı. Fotoğrafta oğlumun şimdiki yaşı ve hali canlandırılmış. Bu fotoğrafın oğlumun arama çalışmalarında etkili olacağını umuyorum. İnşallah güzel haberleri gelecek” dedi. Acılı baba Aydın halkına seslenerek yardım çağrısında bulundu.

HER TELEFONLA YOLLARA DÜŞÜYORUZ

Aydın ilinin birçok noktasından gelen ihbarların yanı sıra çevre illerden gelen ihbarları da 7 yıllık süreçte değerlendirdiklerini ifade eden Erol; “Biz her ihbarı bir ümit diyerek değerlendiriyoruz. İnşallah bu fotoğraf ile bir nebze aramamız daha da artacak. O yıllarda evlatlık verilen, alınan çocuk ihbarlarından tutun birçok ihbarı değerlendiriyoruz. En azından kafamızda bir şüphe kalmıyor” diye konuştu.

BUHARKENT BELEDİYESİ DE BOŞ DURMUYOR

Baba Hasan Hüseyin Erol’un amcaoğlu olan Buharkent Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Erol’da yaşlandırma tekniği ile yeni fotoğrafları temin edilen Mustafa’nın bulunması için çalışma başlattı. Buharkent Belediyesi’ne ait haber sitesi ve şahsi sosyal medya sayfasında da duyurarak bulunması için girişimde bulundu. Hasan Hüseyin ve Derya çiftinin kimseye kötülük yapmayacak bir aile olduğunu dile getiren Başkan Erol, ümitlerini yitirmediklerini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Buharkent ilçe merkezinde oturan Derya- Hasan Hüseyin Erol çifti, 21 Mayıs 2009 günü Ortakçı Köyü'nde oturan Derya Erol'un babası Galip Çağlayan'ın evine ziyarete gitti. O tarihte 6 yaşında olan ablası Hande ile 3 yaşındaki Mustafa Erol, birlikte oynamak için bir süreliğine evlerinden uzaklaştı. Kısa süre sonra evdeki annelerin yanına dönmek isteyen iki kardeş yarışmaya karar verdi. Abla Hande kardeşine “Sen arka sokaktan gel, bende diğer sokaktan gideyim. Kim önce eve gidecek?” diye yarışı başlattı. Koşarak eve giden abla, annesiyle birlikte küçük Mustafa’yı beklemeye başladı. Küçük çocuğun uzun süre eve gelmemesi üzerine durum baba Hasan Hüseyin Erol ve ailenin yakınlarına bildirildi. Bunun üzerine anne ve baba ile birlikte anneanne Fatma Çağlayan ve dede Galip Çağlayan; Mustafa’yı köyün her tarafında aradı. Aydın, Denizli ve İzmir Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile Aydın UMUT Arama Kurtarma ekipleri ve jandarma günlerce Mustafa Erol'u aradı. Ortakçı Köyü'nde herkes minik Mustafa için müjdeli haber bekledi. Aramalara köylüler de katıldı. Ancak Mustafa tüm aramalara rağmen bulunamadı. Mustafa'nın bulunması için jandarma ve polis özel ekipler kurdu, yine sonuç alınamadı. Mustafa Erol ile ilgili hiçbir ipucu ele geçirilemedi. Anne Derya Erol ile Hasan Hüseyin Erol yıllardır gözyaşı döküyor.