MHP lideri Bahçeli, 'Ermeniler'den özür diliyoruz' kampanyasına sert tepki göste-rerek, “Ortada utanacağımız bir suç ve adına özür dileyeceğimiz bir suçlu yoktur' dedi.


MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bir yandan sürüklendiği derin stratejik sorunlarla boğuşurken, kendilerini “aydın” olarak tanımlayan bir grubun, “Ermenilerden özür dilenmesi” maksadıyla başlatmak istedikleri kampanyanın, yozlaşma ve çürümenin ulaştığı vahim durumu göstermesi bakımından ibret verici olduğunu ifade etti.
AK PARTİ'Yİ SUÇLU İLAN ETTİ

Bahçeli, adlarının başına yerleştirilen muhtelif sıfatlarla kamuoyuna seslenme imkanı bulan işbirlikçi mihrakların, hayati milli çıkarları ucuz pazarlıkların malzemesi haline getiren AK Parti iktidarının oluşturduğu teslimiyetçi zeminden cesaret aldıklarını savundu. Bahçeli, “Türk milleti sahip olduğu büyük imparatorluk coğrafyalarından çekilirken, katliamlar, mezalimler ve bitmek tükenmek bilmeyen trajik göçler yaşamış ancak bu tarihi hadiseleri yüreğine gömerek yeni bir dünyaya kapı açmıştır. Hiç kimsenin, mirasçısı olduğumuz ecdat yadigarını aşağılama, suçlu gibi tanımlama ve özür talep etme hakkı ve haddi değildir” dedi.