Aydın’da trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için valilik gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2012 yılı Mayıs ayı içerisinde toplam 64 bin 121 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 9 bin 412’sine 1 milyon 522 bin 281, 50 TL para cezası kesildi. Mayıs ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 449 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 316 aracın trafikten men edildiği denetimlerde 261 sürücünün ehliyetine de el konuldu.

Aydın il genelinde alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2012 yılı Mayıs ayı içerisinde 137’si maddi hasarlı, 224’ü yaralamalı ve 6’sı da ölümlü olmak üzere toplam 367 trafik kazası meydana geldi. 826 bin 654 TL’lik maddi hasarın oluştuğu kazalarda 367 kişi yaralanırken, 6 kişi de hayatını kaybetti.

VALİLİKTEN DUYARLI SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR

Mayıs ayında gerçekleşen trafik denetimleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png