Gerek yetkililerin gerekse mahalle sakinlerinin çaresiz kaldığı olayda çöp eve andırır ve insani koşullardan oldukça uzak bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışan zihinsel engelli 4 kişi kurtarılmayı bekliyor. 

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşanan aile dramı tam 43 yıl önce başladı. Akli dengesi yerinde olmayan 73 yaşındaki Mehmet Toy, 1970’li yıllarda kendisi gibi özürlü olan Hatice Toy ile evlendirildi. Özürlü çiftin evliliklerinden bir müddet sonra Zehra isimli bir kız çocukları oldu. 

18 yaşına gelen zihinsel engelli Zehra da bazı vatandaşların araya girmesiyle evlendirildi. Bu evlilikten de özürlü bir erkek çocuk dünyaya geldi. İddiaya göre çocuğu özürlü olunca kocası tarafından terk edilen Zehra Sazak özürlü çocuğu ile 21 yıl önce yine kendisi gibi özürlü olan ailesinin yanına yerleşti. 

“Devlet maaş bağlayınca yeniden bir araya geldiler” 
Yıllarca çöp eve andırır bir barakada tamamen zihinsel engelli çocuğu ve kendisi gibi yarı engelli anne babası ile yaşamaya çalışan Zehra Sazak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü engellilere özürlü maaşı, bakıma muhtaç kişileri bakanlara da bakım aylığı bağlayınca eski kocası tarafından tekrar kabul edildi. Doğan engelli çocuğu ile birlikte terk ettiği karısına bakıcı olarak maaşa bağlanan babanın, resmi işlemler tamamlandıktan sonra eve uğramadığı belirtildi. Çevreye oldukça kötü kokular yayılan çöp ev, zaman zaman belediye görevlileri tarafından temizlenip ev ilaçlansa da evde yaşayan 4 özürlü fert sıcak yemek ve temiz yataktan mahrum bir şekilde yaşamaya çalışıyor. 

Resmi evraklar üzerinde bakıcı olarak görünen Zehra Sazak’ın kocası ve İbrahim Sazak’ın babasının evde bile kalmadığını belirten mahalle sakinleri yaşanan insanlık dramının bir an önce sonlandırılmasını istediler. Barakaya andırır yerde yaşamaya çalışan 4 engelli şahısın devlet tarafından desteklendiği, Köşk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından rutin iaşe desteği sağlandığı ayrıca resmi kayıtlara göre Zehra Sazak’ın kocası olan kişiye de bakım aylığı ödendiği belirtildi. 

boyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar2.jpgboyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar4.jpgboyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar5.jpgboyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar6.jpg

boyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar7.jpgboyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar1.jpgboyle-caresizlik-gorulmedi!-aydindan-yurek-yakan-manzaralar8.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA