Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) TS Puanına göre en başarılı iller sıralamasında geçtiğimiz yıl 3. olan Aydın bu yıl 7. sırada kendisine yer buldu. MF puanına göre en başarılı iller sıralamasında geçen yıl ilk 10’a giremeyen Aydın, bu yıl 9. oldu. TM puanına göre en başarılı iller sıralamasında Aydın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk 10’a giremedi.

Aydın’ın LYS’de başarılı iller arasında yer aldığını ancak geçtiğimiz yıllara oranla başarı sıralamasında gerileme olduğunu kaydeden Aydın Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, “Aydın eğitimde uzun yıllar başarı sıralamasında ilk üç içersinde yer aldığından bu yılki durumu başarı olarak görmüyoruz. Bunun için Aydın’da Başarıyı Artırma Projesi’ni (AYBAT) hayata geçirdik. İlkokul, ortaokul ve lise seviyesinde yapılan tüm sınavların bu projeyle takip edecek, eğitim programında buna göre düzenleme yapacağız. Böylelikle geçmiş yıllarda eğitimde yakaladığımız ivmeyi yeniden yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

NEDENLERE BAKMAK LAZIM

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem bu yıl ki sınav sonuçları ile Aydın’ın eğitimdeki başarısı konusunda değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını belirterek, “Bu yılki düşünün nedenlerine bir bakmak lazım. Bu durumu Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre ile görüşeceğiz. Bu işin uzmanlarına bu soruyu sorup bir değerlendirmelerini almak lazım. Aydın’ın eğitimdeki başarısının bundan sonra da düşeceği kanaatinde değilim. Aydın hep eğitimde üst sevilerde olacaktır. Ancak bu yıl ki düşüşü de bir gözden geçirmek gerekiyor” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png