Aydın çeşitlemesi isimli parçanın bestekarlığını ve aranjesini yapan, İstanbul’da yaşayan Aydınlı müzisyen Vehbi Can Uyaroğlu işin henüz başında olduklarını ifade etti.

Çektikleri klibin sadece montaj ve kurgu kısmının kaldığını kaydeden Uyaroğlu, “Klip çekimlerini Emre Kaya yaptı. Klipteki dans ve koreografiyide Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Selim Özyol yaptı”dedi.

Çekimleri Germencik’e bağlı Dampınar köyünde yaptıklarını ifade eden Uyaroğlu, kendisinin İstanbul’da yaşadığı için çekimlere katılamadığını belirtti. Çekimlere katılan arkadaşlarının

Dampınar köylülerinden sıcak ilgi gördüğünü söyleyen Uyaroğlu, 12 bölümlük bir belgesel hazırlığında olduklarını belirterek şunları söyledi: “Projemiz Aydın’ı ve zeybek kültürünü tanıtmak amacını taşıyor. 12 bölümlük bir belgesel çekmeyi planlıyoruz. Projede çalışan herkes Aydın sevdalısı. Projeyi çeşitli mecralara sunacağız. Ancak, ilk olarak sosyal medyada ‘Aydın çeşitlemesi’ klibimizi yayınlayacağız. İnşallah başarıya ulaşırız”

Uyaroğlu, klip çekiminde ve stüdyo kayıtlarında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Mehmet Sarı, Halil İbrahim Sarı, Emin Tenekeci, Orçun Doburcan, İbrahim Bodur, Cengiz Toprak, Berkay Toprak, Can Kaya, Emre Egel isimlerine teşekkür etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png