Vali Kerem Al’ın öncülüğünde 21 Şubat 2012 tarihinde düzenlenen “Aydın İli 2023 Vizyonu Belirleme ve Stratejik Planlama” ön çalışma toplantısıyla başlayan ve ardından 31 Mart’ta Kuşadası’nda ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum amirlerinin katılımıyla devam eden Aydın’ın 2023 yılı vizyonu ve hedeflerinin belirlenmesi çalışmalarında sona gelindi. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülen ve Vali Al’ın 6 ayda tamamlanması talimatını verdiği çalışmalar, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak rapor yazma aşamasına getirildi.

Aydın İli 2023 Vizyonu Belirleme ve Stratejik Planı”nın tamamlanma aşamasına geldiğini müjdeleyen GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Vali Al’ın gerçekleşen her iki toplantıda “2023 hedeflerini, vizyonunu ve misyonunu tespit etmemiz gerekiyor. Bu bağlamda, başta tarım, sanayi ve ticaret, turizm ve enerji olmak üzere ilimizin kalkınmasıyla doğrudan ilgili diğer sektörlerde hedeflerimizi belirlemeliyiz. 2023 yılında gelişmiş ve müreffeh bir Aydın için 2013-2023 döneminde isabetle tespit edilmiş olmalı. 10 yıllık süreçte Aydın için yapılacak işleri ortak akılla belirleyelim” sözleriyle konunun önemine dikkat çektiğini anımsattı.

2023 yılının kamuoyunca Türkiye için bir milat gibi görüldüğünü kaydeden Vali Al’ın çalışmanın 6 ayda tamamlanması talimatını verdiğini hatırlatan Aydıner, “Ülkemizde son yıllarda önemli değişimler ve gelişimler yaşandı. Birçok alanda yapılan reformlar ve alt yap düzenlemeleriyle uluslar arası rekabet gücümüz arttı. Son yaşanan global krizde ülkemizin potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gördük. 2023 hedefi Türkiye kadar Aydın için de önemli. Sayın Valimizin talimatı üzerine il genelinde çalışmalar yaptık. Önümüzdeki 10 yılda Aydın’ın hak ettiği yere ulaşması için bir yol haritası belirlemek üzere Aydın ve Kuşadası’ndaki toplantıların ardından 16 ilçede toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya geldik. Yaptığımız bu çalıştaylarda Aydın’ın her bölgesinin sosyal ve ekonomik durumu, potansiyeli ve gereksinimlerini ortaya koyduk. Hep beraber daha müreffeh bir Aydın için yol haritası çıkardık. 4 ay gibi kısa bir sürede çalışmamız tamamlanma aşamasına geldi. Şuan Aydın İli 2023 Vizyonu Belirleme ve Stratejik Planı’nın raporu yazılıyor. Çok kısa bir süre sona bu raporu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Çalışma doğrultusunda 2023 yılında Aydın’ın tarımda, sanayide, turizmde ve diğer sektörlerde hedeflerin tespit edildiği ifade eden Aydıner, ‘Aydın İli 2023 Vizyonu ve 2013-2023 Dönemi Stratejik Planı’nın katılımcılık ilkesiyle hazırlandığını sözlerine ekledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png