Değerli okuyucularım öncelikle KURBAN BAYRAMINIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM.

 15 Gün Aydın ilinde kaldıktan sonra İstanbul la döndüm Aydın ilinin 35 ila 40 derecelik sıcağı insanı gerçekten bunaltıyor.

  Aydında kaldığım süre içerisinde sanayiciler ile iş adamları ile konuştum Aydın ilinde yapacakları yatırımlarda yerel yöneticilerin kendilerine çıkardıkları engellerden uzun uzun anlattılar bazı projelerin aylar süren müsaadelere maruz kaldığını ifade ettiler ve söyledikleri söz Aydın iline yatırım yapılmaz oldu.

  Yöneticiler ve yetkililer ile konuştum onlarda sık sık değişen yönetmeliklerin kendilerini zor durumda bıraktığından söz ettiler eğer yönetmeliklere aykırı bir iş yaparsak uğrayacakları cezalardan korkuyorlar.

  Velhasıl Yatırımcı da haklı Bürokratta haklı ancak bunların içinde bazı bürokratlar var yetkilerini kullanmıyorlar herkes aman bana zarar gelmesin noktasında korkak davranıyorlar ama bazıları da var Aydın için ne yapabilirim sevdasında İşte o korkakları ileride yazacağım bilgileri olsun. Çünkü bu korkaklar,

 AYDIN İLİNİ YÖNETENLERİN AYAGINDA BAĞ OLARAK duruyorlar.

     Ayrıca YÖNETENLER için projede ÜRETMİYORLAR.

 

PERDE 1

  • AYDIN ASKİ GENEL MD. V.SN HAKAN OLGAÇ TOPLANTIM,

Aydın Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu yıllarca ihmal edilen Aydın İli Yağmur suyu kanalları ve Kanalizasyon sistemini kendisine sorduğumda Ağabey Hakan Olgaç sana bilgi versin dedi ve ASKİ Genel Müdürvekili Değerli kardeşim ile uzunca süren aşağıdaki çalışmayı yaptık.

  Aşağıdaki haritada görüleceği üzere Aydın

MERKEZ ATIK SU ARITMA TESİSİ

Merkez atık su arıtma tesisi 450 kilometrekarelik alanda bulunan yerleşim yerlerini kapsayan, 750.000 eş değer nüfusa hitap edecek, 150.000 m3/gün kapasiteli, ileri biyolojik atık su arıtma tesisidir.

Efeler ilçe merkezi, Efelere ilçemize bağlı

Balaköy, Doğakoy, Gölhisar, İmam köy, Kardeş köy, Kızılca köy, Kuyulu, Şevketiyle, Mesulü, Ovaleymiş, Şah nalı, Tepeköy, Yılmaz köy mahalleleri,

   İncirliova ilçe merkezi ve İncirliova ilçemize bağlı

   Dere ağzı, Elbeyli, Hacıaliobası, Osmanbükü, Acarlar, Sandıklı, Sınırteke, Yazıdere mahalleleri ,

 

hakan-olgac.jpg   

 

 

Koçarlı İlçe merkezi ile Koçarlı ilçemize bağlı

   Güdüşlü, Tekeli, Şenköy, Sobuca, Büyükdere, Halilbeyli, Çakmar, Cincin, Boydere, Çakırbeyli, Boğaziçi, Orhaniye mahallelerimizi kapsayacak nitelikte İleri biyolojik atık su arıtma tesisidir.

   Ayrıca Atıksu arıtma tesisinin deşarjının yapıldığı Büyük Menderes Nehrinin içinde bulunduğu Menderes Havzasının, öncelikli korunacak havza ilan edilmesi nedeniyle yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisinin Önemi daha da artmıştır.

 

   PEKİ BU ARITMA TESİSİ YAPILABİLMESİ İÇİN NE GEREKLİ ,

Merkez Atıksu Arıtma Tesisi yerleşkelerin nüfusu, gelişim hızı ve yönü dikkate alınarak uzun yıllar hizmet vermesi planlanmaktadır. Yeni yapılacak tesisin uzun yıllar hizmet verecek olması nedeniyle söz konusu taşınmaz, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğünce yapılan araştırmalar sonucunda, arazi kotu, deşarj olanağı yüzölçümü ve yerleşim alanına olan  mesafesi bakımından en uygun yer olarak,

 

aritma.jpg   

Aski Bu Projede efeler ilçesi merkez alınırsa batısı Sınırteke ile doğusu Koca gür Menderesin Karşı tarafı Batısı Güdüşlü ile doğusu Orhaniye olacak tüm bu kanalizasyonlar pissular

Osmanbükü mahallesi Cevizlitarla mevkiinde bulunan 201 ada 38 parselde konumlu taşınmaz tespit edilmiştir.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 03.07.1996 tarih ve 68581 sayılı yazıları uyarınca 490.525,50 m2 hazine arazisi olan 201 ada 38 parsel Adnan Menderes Üniversitesine tahsisi yapılmıştır.

Tahsis edilen bu alandan 99.193 m2 lik kısmı Merkez ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapılması için Adnan Menderes Üniversitesinden BU ARAZİ istenmiştir.

06.06.2018 tarihinde istenmiş o dönemdeki rektör CAVİT BİRCAN VE YARDIMCISI TÖRÜN ÖZER red etmiştir.

 

AYDIN ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ,

İlişikte sunduğum 03.07.2019 yeni bir yazı ile araziyi tekrar istemektedir.

Bu arazi eğer verildiği takdirde Aydın ili her ne kadar Jeotermalden ötürü  ise de  Büyük Menderes 450KM lik alanın kanalizasyon sisteminin yapılmasıyla Hem Büyük Menderes Kurtulacak hem de Aydın Vadisi pis kokudan kurtulacak.

   Çevreciler Menderes Platformu gözlerini buraya dikmeleri gerekir.

Aydın Ovası üstüne çöken pis kokunun önemli kısmı budur .

 

aritma1.jpg

 

  Şu An Aydın ilin de Oto Garajın oradaki arıtma tesisi 25 yıl evvel yapılmıştır, günümüz biyolojik arıtmalarına uymadığı için Aydın ili pis koku içinde kalmaktadır, özellikle güneyden esen rüzgârlar tüm Aydın Ovasını pis kokuya boğmaktadır.

  Tabii Hassas OVA İLAN EDİLEN MENDERES ovası ve nehri pislik altındadır.

 

  Yıllar Evvel İTÜ PROFESÖRÜ Sayın Orhan İnce, Aydın İline benimle geldiğinde bu projenin yapılmasını istemişti.

  

ASKİ Genel Md. V Sn. Hakan Olgaç kardeşimi kutluyorum. Bu projeyi ve Sayın Özlem Çerçioğlu’na sunup Sayın Çerçioğlu’nun konuyu sahiplenmesi çok önemlidir, başarılar dilerim.

 

 

 

aritma2.jpg   

 

PERDE 2

  • AYDIN VALİMİZ SN YAVUZ SELİM KÖŞGER VE VALİ YRD HULİSİ ARAT İLE YİKOP GÖRÜŞMEM

 

 

valilik1.jpg

Aydın Valimiz ile makamında çok samimi görüşme yaptık. Geçen yazımda ifade ettiğim JEOTERMALLERİN faydaları ve zararları ile ilgili ihale konusunun bilgisini açıklamıştım.

 

Ayrıca şimdi artık açıklamakta sakınca yok YİKOP Başkanı olan aynı zamanda Aydın Vali Yardımcısı Sayın Hulisi Arat ile Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger müsaadeleri ile satışa çıkacak yerlerin YİKOP tarafından alınması hususu bilgisini de ilk kamuoyuna bu sütunlarda açıklamıştım.

   İşte Bunları Aydın Halkına Kazandıran bu kazanılım ile yıllardan beri süregelen organik tarım, seracılıkta, kaplıca turizminde şehirlerin ısıtılması soğutulmasında kullanılacak jeotermal enerji Aydın halkını avantajlı hale getirmiştir.

 

 

AYTER ALANI

Konusu ile ilgili olarak Sayın Valimiz ile uzun uzadıya konuştum. Burayla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor kendileri ben de bir öneri getirdim. “DARÜŞŞAFAKA tesislerini buraya

Getirelim” diye Vali Yardımcımız ile URLA Darüşşafaka tesislerine incelemeye gittik, konuya “Niye olmasın” dediler.

 

AYDIN ASKİ MERKEZ ATIK SU ARITMA TESİSİ PROJESİNİ ANLATTIM.

Sayın Valimize konuyla ilgili dosyayı sundum. Kendisinin mevcut arıtma tesisine gittiğini çok kötü olduğunu ifade ettiler.

Sayın Vali, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü ile görüşeceğini ifade etti.

 

PERDE 3

GERMENCİKLİ BEDRETTİN DALAN EFEM AYDIN İÇİN

NE DÜŞÜNÜYOR?

Bayram sebebiyle her bayram elini öpmeye gittiğim Abimle Aydın için çok önemli konuşmalar yaptım.

Bu görüşmelerde edindiğim izlenim Sayın Bedrettin Dalan, Aydın iline ciddi yatırım yapacak. Bu yatırım Aydın ilinin ufkunu açacak.

Medyunu Şükran olduğu annesinin babasının mezarları olan Aydın ili için Bedrettin Abinin yapmayacağı şey yok.

Özellikle Aydın Sanayii Odası mutlaka Bedrettin Abiye gelsinler, dinlesinler. Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Lisesi kurmak istiyor, hem de Almanların katkısıyla.

Sayın Aydın Valim kendisini aramanızı rica ediyorum.

Hastane, kaplıca, eğitim kurumları özellikle AYTER alanını anlattım, niye olmasın dedi.

bedrettin-dalan.jpg

Son olarak, kendisiyle inanılmaz bir tavla partisi yaptım ama, neticesini söylemem