Açılış törenine Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, Bey Cami İmam Hatibi Adem Keskin, il merkezindeki camilerde görev yapan din görevlileri ve 2 aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, okulların tatil olduğu yaz aylarında, öğrencilere Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarının açıldığını ifade ederek, 23 Haziran 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2014 yılı Kur’an kurslarının hayırlara vesile olmasını diledi. 2 aylık zaman dilimi içerisinde Kur’an kurslarına il genelinde 50 bin çocuğun katılmasını beklediklerini kaydeden Akcan, il genelinde 5 bin Kur’an-ı Kerim, 5 bin Elif Ba kitabı, 30 bin de Yaz Kur’an Kursları kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz dağıtılacağının altını çizdi.

“CAMİNİN MANEVİ ATMOSFERİNİ YAŞAYACAKLAR”
Yaz Kur’an kurslarının Kur’an öğretimi ve din eğitimi alanındaki önemli bir boşluğu doldurduğunu dikkat çekerek bir konuşma yapan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul da, “Bugün camilerimiz ve bizler ayrı bir heyecan yaşıyor. Çünkü herşeyimiz olan Peygamberimizin ifadesiyle cennetin serçe kuşları olan, kokusu cennet kokusu olan yavrularımızın camilerimizi doldurdukları cıvıl cıvıl, coşkuyla güzellikler yaşattıkları bir zaman dilimini beraber yaşıyoruz. Öncelikle bu yavrularımızın alnından öpüyorum. İleride camilerimizi dolduracak olan bu çocuklarımızdır. Bunlar da bu yaşta dini, ilmihal ve hayatta kendileri için lazım olacak bütün dini bilgilerini başlangıç olarak bu camilerden alacaklar. Camideki mihrabı, minberi, kürsüyü burada öğrenecekler ve onları yaşayacaklar. Caminin manevi atmosferini yaşayacaklar ve burada en güzel dini bilgilerini alacaklar. Bu bakımdan bizler ve cami görevlilerimiz çocuklarımız okutabilmek için çok heyecanlı. Çocuklarımızın cami bahçelerinde cıvıl cıvıl oynamaları caminin havasını teneffüs etmeleri ve dini bilgilerini öğrenmeleri hepimiz için çok önemlidir. Bu yaz Kur’an kurslarımız şimdiye kadar yapmış olduğumuz bütün açılışlardan daha önemlidir. Çünkü evlatlarımıza yapacağımız en güzel yatırım olduğuna inanıyorum. Yaz Kur’an kurslarımız evlatlarımız ve ilimiz için hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu iki aylık zaman diliminde sık sık camilerimizi ziyaret edip çocuklarımızı dinleyeceğiz. Çocuklarımızın yetişmeleri konusunda her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.