Konuyla ilgili ekip, alet ve donanımı sağlayarak, Bakanlıkça gerçekleşen denetim sonrası, 17 Ekim 2017 tarihinde doku ve organ nakli ruhsatını alan ADÜ Organ Nakli Kliniğinin açılışına Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı ve hastane personeli katıldı.

“İlk nakil işlemini 16 Aralık’ta gerçekleştireceğiz"

ADÜ Hastanesi’nde yapılacak ilk organ naklinin 16 Aralık’ta gerçekleştirileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, deneyimli bir ekiple organ naklinde söz sahibi olmak istediklerini belirtti. Bircan, “Yaklaşık 1,5 yıldır biz bu iş için çalışıyoruz. Bu konuda hocalarımız eğitimlerini ve sertifikalarını aldı. Ekibimiz hazır. İnşallah Aydın’a ve Üniversitemize hayırlı olur” dedi.Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ’da, çevre illerden ADÜ Hastanesini tercih eden hastaların sayısının her geçen gün arttığını söyleyerek; “Organ nakil birimi çok az yerde var. Aydın halkı Organ Nakli Merkezi’yle bizi daha yakından tanıyacak. Hastalara elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi.Organ Nakli Kliniği’nin hizmete girmesiyle bölge merkezi haline gelineceğini söyleyen Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı ise, “Organ Nakli Kliniği’nde, ilk etapta böbrek ve karaciğer nakli gerçekleştireceğiz. İleriki yıllarda Hastanenin ek binasında hizmet verecek olan Organ Nakli Merkezi ile geniş kapsamlı organ nakli yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

"Aydın’da 350 hasta organ nakli bekliyor"

ADÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu’da, Aydın’da 350 hemodiyaliz hastasının organ nakli beklediğini kaydetti. Yeniçerioğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de 70 bin hemodiyaliz hastası var. Bu hastalardan 22 bini böbrek nakli bekliyor. Aydın’da bin kadar hemodiyaliz hastası var. Biz bu süreçte kadavradan kayıt almaya başladık. İlimizde ve çevre illerdeki merkezlere duyuruları yaptık. Kadavra kayıt olmayan hastalarımız gelirlerse onların kayıtlarını zevkle yaparız”

25086947_10156027222102320_827425250_o.jpg