Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 83’üncü ve Öğretmenler Günü’nün de 31’inci yılı kapsamında Aydın’da düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törene Dindar’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar başkanlığındaki heyet daha sonra Vali Kerem Al’ı makamında ziyaret etti. Dindar, günün anısına Vali Al’a çiçek takdim etti.
Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olduğunu belirterek; “Ana kucağından sonra bize emanet edilen çocuklarımızı iyi yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemiz için, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, sorumluluk sahibi, vasıflı öğrenciler yetiştirmek çok önemlidir. Bu yıl Öğretmenler Gününü acı içinde kutluyoruz. Van depreminde hayatını kaybeden 72 öğretmenimizden 7’si Aydınlı. Şehit öğretmenlerimizi her zaman kalbimizde yaşatacağız. Onların anısına İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bahçesinde bir anıt yaptırdık” dedi.
Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin saygın mesleklerin başında geldiğine işaret eden Vali Al da, “24 Kasım’ların öğretmenlerimizin sorunlarının aşıldığı günler olmasını diliyorum. Elbette ki öğretmenlerimizin de sıkıntıları var. Ancak onlar tüm sıkıntılara ve olumsuzluklarına rağmen görevlerini yerine getiriyorlar. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ediyorlar” diye konuştu.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Dr. Hidayet Sayın Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki törene  Vali Kerem Al, ADÜ Rektörü  Mustafa Birincioğlu, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Bülent Bulut, Milli Eğitim İl Müdürü Ertuğrul Dindar, Müftü Ömer Kocaoğul,  daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Cumhuriyet Lisesi’nin hazırladığı  tören, Vali Kerem Al ve Milli Eğitim İl Müdürü Ertuğrul Dindar günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar. Ardından Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. 
Folklor gösterisinin ardından Vali Al, Başkan Çerçioğlu ve Garnizon Komutan vekili Bülent Bulut, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Öğretmen Sevgisi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 
 Vali Al Aydın’daki en kıdemli   10 öğretmene “Hizmet Şeref Belgesi” takdim etti.  Törende son olarak Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Türk Halk Müziği korosunun konseri ilgiyle izlendi. Tören bitiminde Vali Al ve Başkan Çerçioğlu koro üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Tören sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van’da yaşanan depremde yaşamlarını yitiren 75 görev şehidi öğretmen için hizmet binası girişine yaptırılan anıt açıldı. Üzerinde depremde yaşamını yitirmiş 6 Aydınlı öğretmenin isminin yanı sıra diğer 69 öğretmenin ismi yer alan anıtın başında ‘Sizleri unutmayacağız’ ibaresi yer alıyor.
 
20111124ay488765_03.jpg
20111124ay488765.jpg
ogretmenler-gunu-2011-(11).jpg
ogretmenler-gunu-2011-(16).jpg
ogretmenler-gunu-2011-(18).jpg
ogretmenler-gunu-2011-(20).jpg
ogretmenler-gunu-2011-(31).jpg
ogretmenler-gunu-2011-(66).jpg
ogretmenler-gunu-2011-(76).jpg
20111124ay488853.jpg