Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) ADÜ Merkez kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya öğrencilerin yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Tevfik Aksoy Memur-Sen temsilcileri de katılarak destek verdi. ADÜ Öğrenci Toplulukları Başkanı Burak Can tarafından okunan basın açıklamasında Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine yönelik kararı kınandı. Topluluklar Başkanı Burak Can, "ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor bu adımı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Alınan bu kararı “Ekmeğini şiddet üzerinden kazanan şer odaklarının son hamlesi” olarak yorumladıklarını belirten Başkan Can, “Bütün inançlarca kutsal sayılan, Yüce Allah’ın mesajını insanlığa iletmeleri üzere görevlendirdiği Peygamberlerin birçoğunun yaşamış olduğu kısaca ‘Her şeyin başladığı yer’ olarak tanımlayabileceğimiz insanlığın ortak mirası Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak açıklanması kabul edilemez. Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir.

Kudüs, bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı İlahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Bizce bugün ortaya çıkan bu hadise Kudüs’ü sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarmış insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür” dedi.

25319876_10156036093877320_658257833_o.jpg