"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı kapsamında Aydın ilinde 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Eğitimler, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik düzenlenecek. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.


Eğitim sonunda yapılacak olan Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni sonunda Aydın’ı temsil edecek olan kadın çiftçi ve projesi, bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 16 il projeleriyle yarışacak. Programa katılacak olan 18-40 yaş genç kadınların en az 1 yıldır çiftçilik yapıyor şartı aranacak. Kadınlar, bitkisel üretim; tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, endüstri bitkileri, tıbbi- aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik, Hayvansal üretim; küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipek böcekçiliği, El sanatları; ağaç işleme, sepetçilik, dokuma, işleme- pazarlama, aile işletmeciliği, kırsal turizm konularında proje hazırlayabilecek.


Programa müracaatlar 17 Şubat 2017 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine yapılacak. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170206aw976175_02-(2).jpg