Bugün akşam saatlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi cep telefonlarına gönderdiği mesajda 11 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 12:00’de Atatürk Kent Meydanında Aydın Karadenizler Derneği ile işbirliği yaptığını ve halkı şenliğe davet ettiğini duyurdu.

DERNEK “PROJEDE YOKUZ” DEDİ

Cep telefonlarına yollanan kısa mesajın ardından çok geçmeden Aydın Karadenizler Derneği de sms ile bu defa kendi üyelerine bilgilendiren açıklama yaptı.

Aydın Karadenizler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, dernek üyelerine attığı mesaj ile “Derneğimizin böyle bir projesi yoktur, bilgilerinize arz ederim” diye bilgi paylaştı.

BAŞKAN KILIÇ: PROJE ORTAĞININ PROJEDEN HABERİ OLMAZ MI?

Konuyla ilgili olarak Aydınpost’un ulaştığı Başkan Rasim Kılıç, Karadenizli üyelerine attıkları mesaj için şunları söyledi:

“Yaklaşık 40 gün önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir görüşmemiz oldu. 2014 yılında yapılan hamsi şöleni için gündeme geldi. Afrin’deki operasyon ve şehitlerimiz bulunması sebebiyle biz böyle bir şölen yapamayız orada kemençe çaldıramayız diye yanıt verdim. Ancak şehitlerimiz için bir hayır yapabiliriz bu daha doğru olur diye görüşme belirttim. Daha sonra bir iki defa görüşme yapıldı kaç kişilik bir organizasyon olacak, ne kadar hamsi ihtiyacı olacağı ile ilgili görüşmeler yapıldı. Fakat aralarında günü belirlemişler, bizim günden de programdan haberimiz yok. 11 Nisan Çarşamba günü böyle bir program yapıyorlarmış fakat benim proje ortağım bu projeden bana herhangi bir bilgi vermedi. Bugün attıkları mesajda hamsi şenliği diyorlar. Bizim böyle bir konuşmamız yok. Tabi bizimle herhangi bir şey konuşulmadı bir mutabakat sağlanmadı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mesajı bizim üyelerimize de gidiyor. Ben de bunu düzeltmek adına, böyle bir projemiz yok diye bilgilendirme mesajı attım. Bizim önerimiz şehitlerimiz için hayır projesiydi. Onlar farklı bir noktaya taşımışlar. Yine konuyla alakalı olarak önümüzdeki günlerde başka açıklamalarımız olacak.”

aydin-buyuksehir-belediyesi-aydin-karadenizliler-dernegi-rasim-kilic-hamsi-senligi1,1.jpg