19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Aydın Valiliği’ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ile Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevim Esin’in yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Vali Ayyıldız, Garnizon Komutanı Kırkaya ile Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelen sunuldu. Muharip Gaziler Derneği adına törende bir konuşma yapan emekli Gazi Astsubay Murat Acun, şehit ve gazilere gösterilen vefanın, Türk milletinin en önemli özellikleri arasında yer aldığını söyledi. Türkiye'nin bugünkü haline gelmesine şehit ve gazilere borçlu olduğunu savunan Acun, bir milletin yeri geldiğinde vatanı için canını feda edecek insanları yoksa o milletin geleceğinin endişe verici olduğunu belirterek, “Türk milleti İslamiyet öncesi ve sonrası dönemlerde şehitlik ve gazilik unvanlarına büyük önem vermiştir. Bunun bilincinde olan her Türk evladı vatanın bütünlüğü ve milletinin huzuru için en büyük hazinesi olan canı ve uzuvlarını gözünü hiç kırpmadan vermeyi bilmiştir. Türk milleti bunun en güzel örneği Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda göstermiştir. Türk milleti bu özelliğini daha sonra dünya barışının korunması adına pek çok farklı bölgede zaman zaman göstermesini bilmiştir” dedi.

Türk ordusunun dünya barışını sağlamak adına birçok cephede kahramanca mücadele ettiğini anımsatan Acun, “Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına ve en karmaşık siyasi olaylarına sahne olmaktadır. Buna rağmen milletimiz ülkesini istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle ülkemizin huzur ve sükunu sürecektir” diye konuştu.

Acun’un konuşmanın ardından Gaziler Günüyle ilgili şiirler okundu. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin Vali Ayyıldız’ı makamında ziyaret etmesinin ardından; Vali Ayyıldız, gaziler ve şehit ailelerini yemekte ağırladı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140919aw196689_02.jpg20140919aw196689_04.jpg