Burada konuşan Vali Köşger, merkezin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

Çocuklara yönelik vakaların yaşanmasını istemediklerini aktaran Köşger, şöyle konuştu:

"Dünyanın hiçbir ülkesinde masum çocukların bu tür hadiselere maruz kalmasını arzu etmiyoruz. Ancak ortada bir realite var. Tüm dünyada bu tür vakalar yaşanıyor. Bu travmaya maruz kalan çocukların bunu en kısa ve iyi koşulda atlatmaya ihtiyacı var. Bu merkezde çocuklarımızın ikinci, üçüncü örselenmeye maruz kalmadan tek seferde anında ilgili birimlerin hepsi burada yer alacak ve çocuğumuz bir daha işlemlere maruz kalmayacak."

ÇİM’e ilişkin bilgi veren Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ise, "Burada ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı personelimiz olmakla birlikte emniyetten, barodan, savcılığımızda ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzden temsilciler olacak. Personellerimiz alanında uzman olmakla birlikte ÇİM ile ilgili tekrar eğitim aldılar. Merkeze gelecek olan çocuklar için ayrı bir giriş kapısı yaptık. Sivil ekipler eşliğinde merkezimize gelen çocukları hiç kimse görmeyecek. Tek bir noktadan bütün işlemler yapılıp bir daha çocuk rahatsız edilmeyecek." diye konuştu.

Buradaki programın ardından aynı hastanede mevcut 6 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesine ek olarak yapılan 5 yataklı modern yoğun bakım ünitesi ile yatak kapasiteleri yaklaşık yüzde yüz oranında artıran 2. düzey çocuk yoğun bakım ünitesinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ferdi Güneş de katıldı.

aydin’da-artik-cocuklar-travma-yasamayacak2.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA