Ödül töreni öncesi, Halk Oyunu, Wushu, Cimnastik ve Karate gösterileri de katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi ve alkış aldı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 2016-2017 yılın ‘En’leri ödüllerine Aydın Hedef Gazetesi Spor Muhabiri Ramazan Aydemir, Ses Gazetesi Spor Muhabiri Kamil Kazankaya, Yıldızspor Alt Yapı Sorumlusu Ayhan Çiçek, Fay Deniz Spor Kulübü Yöneticisi Hasan Kunduz, Bozdoğan Belediyespor Yöneticisi Ersin Köse, Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Yöneticisi Bedir Toptaş, Atletizm Antrenörü Burak Şevket Taş ve Judo Sporcusu Hatice Vandemir layık görüldü. Ödülleri Spor Şube Müdürü Mikail Kavaklı ve ASKF Başkanı Hasip Arıkantakdim etti. Ayrıca Amatör Spor Haftasında gerçekleştirilen sportif faaliyetlerde derece alan takım ve sporculara protokol tarafından madalya ve kupa takdim edildi.

“Farkındalık oluşturacağız”

Açılış konuşmasını yapan Spor Şube Müdürü Mikail Kavaklı, “9-15 Ekim arasında 81 ilde organize edilen Amatör Spor Haftası kapsamında, açılışımızı yürüyüş kortejiyle başlattık. Yürüyüşümüzün amacı sporun farkındalığını toplumun her kesimini kazandırmak spor kültürünü ülkemize ve şehrimize kazandırmaktı. Yürüyüşün ardından farklı branşlarda etkinlikler düzenledik. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı bu sporlara katılmalarını sağlamaya çalıştık. Spora ilk kez başlayan kardeşlerimiz için profesyonelin ilk adımı olan amatör sporunu tanıtmaya ve kendilerine kazandırmaya çalışıyoruz. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman sporcularımıza, kulüplerimize, antrenörlerimize devletimizin bütün imkanlarını her şekilde seferber etmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu kapsamda Adnan Menderes Stadı’nda tüm kulüplerimize malzeme dağıtımı yaptık. Bu malzeme dağıtımı ilimizin 223 kulübüne devam edecektir. Bütün branşlarda başarılı olmak önemlidir ancak o müsabakalara katılmak orada bulunup spor yapmak en önemlisidir. Bu yüzden dereceye giren girmeyen bütün kardeşlerime bu tür müsabakalara katıldıkları için tüm gençlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Türkiye’de ilk 8’deyiz”

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Hasip Arıkan “9 Ekim’de başlayan Amatör Spor Haftası büyük bir coşku ile tamamlanmıştır. Bu kapsamda yapılan farklı etkinliklerden bütün yaşlardaki kız ve erkek sporcularımıza, ilk defa sporla tanışmış sporun tüm güzelliklerini faydasını bizzat yaşamışlardır. Profesyonelin ilk adımı amatördür. Dünyada ve Türkiye’de sporda başarılı olmuş en üst seviyeye gelmiş ve şampiyonluğu yaşamış sporcularımız yolu mutlaka amatörden geçmiştir. Burada genç sporcularımız gerçekten çok şanslıdır. Çünkü biz bugün yılın her günü spor yapabilecek bir iklime sahibiz. Sporcu sayısı, kulüp sayısı ve oynanan müsabakalar açısından Aydın, Türkiye’de ilk 8 şehir arasında yer almaktadır. Bu kadar yoğun oynanan müsabakalarda tüm sporcularımız gerçekten büyük bir özveri vermektedir. Başarılı sporcularımız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından destek görmektedir. Bu konuda Müdürümüz Bekir Çeker’e de çok teşekkür ediyorum. Aydın’da bulunan tüm kulüplerimiz gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için onları antrenörlerimizle hayata önce spor ile bağlıyorlar. Bu haftanın amatöre layık bir şekilde kutlanması için büyük özveride bulunan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker’e, Spor Şube Müdürüm Mikail Kavaklı ve bütün antrenör arkadaşlarımıza ve gençlik spor personellerine teşekkür ederim. Yılın enleri ödülüne layık görülen bütün arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.Efeler Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törene Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mikail Kavaklı, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federayon Başkanı Hasip Arıkan, Genel Sekreter Ercan Gündoğdu, kulüp başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

fff-005.jpg

22553879_10155872469092320_1258504599_o.jpg